Αποκαμωμένη από το σφυροκόπημα δηλώσεων των υποψήφιων για τις εκλογές και, ενώ έχω ακούσει τις δηλώσεις του αδελφού του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος προβλέπει ότι, αν προκύψει ο Σύριζα νικητής, από τη Δευτέρα 26 του μηνός η χώρα θα μετατραπεί σε Βόρειο Κορέα (μπορεί και Νότιο, δεν είμαι σίγουρη). Εκεί οι άνθρωποι, μάθαμε από τον Λεωνίδα, αν πιαστούν να έχουν Βίβλο, τους εκτελούν επιτόπου, βλέπουν  μόνο ένα κανάλι που είναι κρατικό με τις ειδήσεις να «παίζουν» μια φορά κάθε Κυριακή μεσημέρι, μετακινούνται με συγκοινωνίες όταν δουλεύουν τα πούλμαν (διαφορετικά με το πόδι), δεν πλένονται γιατί, ακόμη και όταν οι βαθμοί πέφτουν στους -20, το νερό είναι κρύο, τρώνε μόνο ρύζι, δεν κυκλοφορεί πουθενά αλκοόλ και (όχι δεν το είπε ο Λεωνίδας αυτό, αλλά το υπέθεσα) τσίσα τούς επιτρέπεται να κάνουν μια φορά κάθε δύο μέρες…

Επειδή λοιπόν εγώ στον κύκλο μου θεωρούμαι ευκολόπιστη, τα πίστεψα. Αποφάσισα λοιπόν ν’ αποφύγω οποιαδήποτε σχέση με ειδήσεις που αφορούν την επικαιρότητα μέχρι και τις 25, να πλένομαι κάθε μέρα έξι φορές, να διαβάσω την Καινή Διαθήκη και απο την «καλή και απο την ανάποδη», να ξεκινήσω τα σφηνάκια τεκίλα απο το πρωί γιατί, μετά την Δευτέρα η Αθήνα θα λέγεται Pyongang. Μέχρι τη Δευτέρα όμως θέλω να ζήσω στην χώρα του Γκούφη και να βλέπω στην τηλεόραση μόνο εναλλακτικά προγράμματα.

Για να μην με αμφισβητήσετε, την Τετάρτη 21 του μηνός, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, βλέπω τον Αλέξανδρο Πετρίδη με την Ζέτα Θεοδωροπούλου.  Καθώς τους έχω απέναντί μου, νιώθω κύματα ανακούφισης καθώς ξέρω ότι ο αγαπημένος Αλέξανδρος θα μου χαρίσει, μαζί με την ξανθιά καλλονή, ειδήσεις εναλλακτικές που τις χρειάζομαι μετά και τις προφητείες του Λεωνίδα όπως ο ναυαγός το καΐκι…

Η Ζέτα λοιπόν έχει λάβει επιστολή, λέει, από γονιό, ο οποίος θεώρησε ότι οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να τον διαφωτίσουν για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του γιού του είναι το συγκεκριμένο ζευγάρι (τον καταλαβαίνω και του συμπαρίσταμαι). Η αγωνία του γονιού–τηλεθεατή ήταν τι θα μπορούσε να κάνει αν, μπαίνοντας απότομα στο δωμάτιο του παιδιού του, ο οποίος βρίσκεται στην εφηβεία, ανακαλύψε ότι βλέπει ερωτικές ταινίες!

Από εδώ και κάτω αρχίζει η συμβουλευτική της Ζέτας Θεοδωροπούλου. Όχι, δεν άρχισε ν’ απαντάει απερίσκεπτα. Έκανε μια μικρή παύση ξαναδιαβάζοντας τα χαρτιά της όπου είχε αποτυπωθεί και το μήνυμα του γονιού και, με ύφος που συνήθως παίρνουν οι νευροχειρουργοί όταν μελετούν ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, άρχισε να μας εξηγεί:

Πρέπει, όταν πιάσετε το παιδί σας να βλέπει ερωτικές ταινίες, να του πείτε ότι αυτά δεν γίνονται στην ζωή αλλά απλά αυτό που βλέπει είναι μια ταινία… (Για κοίτα, σκέφτηκα, να μην μπορώ να βρω εύκολα το τηλέφωνο του Ασκητή να του μηνύσω ν’ ανοίξει τηλεόραση). Η Ζέτα συνεχίζει την τηλεοπτική εκπαίδευση του γονιού. «Όταν εξηγήσετε στο παιδί (συμπληρώνει) ότι οι σκηνές που βλέπει στην ερωτική ταινία είναι για ταινία και όχι για την πραγματικότητα, θα καταλάβει ότι είναι διαφορετικό να βλέπεις ταινία και διαφορετικό αυτό που γίνεται στην ζωή. Σε εκείνο το σημείο ο Αλέξανδρος Πετρίδης παρεμβαίνει για να βοηθήσει την ανάλυση λέγοντας: «Ταινίες είναι και τα θρίλερ! Ε, πώς να το κάνουμε, ότι γίνεται στα θρίλερ, γίνεται στην ζωή; Ε όχι λοιπόν…»! Με το παράδειγμα το συγκεκριμένο η Ζέτα ξεφώνισε χαρούμενα λέγοντας «ακριβώς – ακριβώς. Αυτό ακριβώς πρέπει να πούμε στο παιδί που βλέπει ερωτικές ταινίες στον υπολογιστή και πάνω απ’ όλα να μην τα χάσουμε».

Να τα «χάσουμε» Ζέτα μου; Ποτέ. Αρκεί να σου πω ότι οι επιβάτες που βίωσαν το Norman Atlantic, ήταν τόσο σίγουροι ότι βλέπουν θρίλε που η μεγάλη τους αγωνία ήταν να εξασφαλίσουν ποπ κορν πριν το διάλειμμα.