Μπορεί όλες οι καλλονές στους διαγωνισμούς ομορφιάς να λένε πως ονειρεύονται την παγκόσμια ειρήνη, αλλά φυσικά και δεν το πιστεύουν, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στη φετινή διάγνωση της Μις Υφήλιος. Στα πλαίσια των στερεοτύπων για την ωραιότητα που κυριαρχούν σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς, εκτός απ’ το θρίαμβο της πλαστικής και των κλισέ πως όλες θέλουν οικογένεια και πάνε στην εκκλησία τους κάθε Κυριακή, συνηθίζουν να φωτογραφίζονται αγκαλιά και πολύ αγαπημένες, με εκφράσεις που αφήνουν να εννοηθεί πως πολύ θα ευχαριστιόντουσαν την εξόντωση, αν γίνεται και με πόνο, της κάθε άλλης υποψηφίας.

Σε μια τέτοια τυπική φωτογραφία για τα social media, η Μις Λίβανος, Σάλυ Γκρέιτζ βρέθηκε να ποζάρει δίπλα από την Μις Ισραήλ, Ντόρον Μάταλον!
 

Οι δύο χώρες είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και έτσι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στον Λίβανο δημιούργησε σκάνδαλο. Δεν ήταν, δε, λίγοι εκείνοι που απαίτησαν την αφαίρεση του τίτλου της Μις Λίβανος λόγω επαφής με την άλλη καλλονή-εχθρό! Η Γκρέιτζ, δικαιολογήθηκε τονίζοντας πως: «Από την πρώτη ημέρα της άφιξής μου για την συμμετοχή μου στο διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, ήμουν πολύ προσεκτική προκειμένου να αποφύγω οποιαδήποτε φωτογραφία ή επικοινωνία με την Μις Ισραήλ, που προσπάθησε αρκετές φορές να τραβήξει μία φωτογραφία μαζί μου. Εκείνη την ώρα τραβούσαμε μία φωτογραφία με την Μις Ιαπωνία και τη Μις Σλοβενία όταν ξαφνικά η Μις Ισραήλ μπήκε στο πλάνο και τράβηξε μία selfie ενώ στη συνέχεια την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
 

Η Μις Ισραήλ, δήλωσε από πλευράς της πως: «Δεν με εκπλήσσει, αλλά είναι κρίμα που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εχθρότητα από τον διαγωνισμό».

Κατά τα άλλα, το στέμμα της ωραιότερης θα φορέσει όποια χαμογελάσει πιο πλατιά λέγοντας: World peace