Οι φωτογραφίες των υποψηφίων στα προεκλογικά τους φυλλάδια και στις αφίσες είναι τέτοιας εξαιρετικής αισθητικής (πόζα, ρούχα, μαλλιά, μακιγιάζ, ύφος), που στην καλύτερη περίπτωση οι άντρες υποψήφιοι μοιάζουν να «ξεπατικώνουν» ενδυματολογικές επιλογές που φλερτάρουν ή με παραδοσιακό κοστούμι εφοριακού παλαιάς κοπής ή με παρουσιαστή ειδήσεων σε παρακμιακό τηλεοπτικό κανάλι. Καταλαβαίνετε: Σακάκι σε αποχρώσεις του γκρι και του μπλε ένα νούμερο μεγαλύτερο ή ένα μικρότερο, με ζάρες στα μανίκια, απόχρωση του μπλεθαλασσί ή του υπόλευκου για πουκάμισο με την γραβάτα να κάνει την «ανατροπή». Είναι ή κόκκινη με λεπτό στραβό κόμπο ή μπλε.

Για τα μαλλιά των υποψηφίων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, βάζουμε στοίχημα για το ποια απόχρωση βαφής έχει χρησιμοποιηθεί, με το δαμασκηνί να μοιάζει να είναι η πρώτη επιλογή. Όσοι διαθέτουν «μασούρι» για να τους «επιμεληθεί» επαγγελματίας, εμφανίζονται λες και στο κομοδίνο πριν κοιμηθούν έχουν φωτογραφία του Χρήσου Ζαμπούνη από επίσκεψή του σε τελετή επιμνημόσυνης δέησης επιφανούς γαλαζοαίματου.

Οι γυναίκες υποψήφιοι; Καλά εδώ χάνεις την μπάλα, καθώς οι υποψήφιες κυρίες για το βουλευτικό αξίωμα, αν εξαιρέσουμε ελάχιστες, ποζάρουν σαν να μας προσκαλούν σε παιχνίδι τηλεοπτικό με τίτλο «βρες ποια είναι στην φωτογραφία». Η μεγάλη πλειοψηφία των απαθανατισμένων γυναικών, έχει υιοθετήσει την αγαπημένη στάση δελτίου της Έλλης Στάη, παραλείποντας την mont blank. Η τεχνική επεξεργασία της φωτογραφίας είναι τόσο ελάχιστη, που νομίζω ότι στις εκλογικές περιφέρειες πρέπει να συστηθούν με τους ψηφοφόρους. Με σαφέστατες επιρροές από τηλεπερσόνες, αλλά και τραγουδίστριες σε μεγάλες πίστες, κοιτάζουν τον φακό, υποσχόμενες ό,τι μια Στανίση, μια Γκερέκου και μια Δούνια, δεν φέρνουν από μόνες του την αλλαγή στην πολιτική.

Μέσα σε όλες αυτές τις πόζες και τις μούτες, μια κουκουβάγια παραπέμπει απευθείας στην μούσα του Τάκη Ζαχαράτου. Η Φωτεινή Πιπιλή με απίθανη διάθεση αυτοσαρκασμού, ποζάρει ως πτηνό-σύμβολο σοφίας, χωρίς να παραλείψει να κρατήσει το αξεσουάρ που δόξασε: «Το μικρόφωνο του ρεπόρτερ». Αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε, έχει διαλέξει από την κοσμηματοθήκη της κοσμήματα που να μπορούν ν’ αναδειχθούν σε κάθε δάχτυλο ποδιού, καθώς η Πιπιλή με την κακομοιριά, καμία σχέση.
 


Η κουβάγια, λοιπόν, δηλαδή η Πιπίλω, μοιράζει μόνη της την κουκουβάγια, φοράει ειδικά παπούτσια για να μην φάει σαβούρδα στα πεζοδρόμια της Αθήνας, που ως γνωστό είναι καλύτερα να περπατάς με βατραχοπέδιλα σε κάρβουνα, παρά με τακούνια και (κυρίως) δεν μας στέλνει μαζικά μηνύματα στα κινητά…