Πριν δείτε το τι απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στις ερωτήσεις που του κάναμε λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, όταν ήρθε στις εγκαταστάσεις του Νewpost και του Ρrovocateur, θέλω να μάθετε όσα δεν μπόρεσαν πιθανόν να καταγράψουν οι τηλεοπτικές. 

Καταρχήν, έφτασε στην ώρα του χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Ως πολιτικός θα «έπαιρνε σκυτάλη» από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επίσης υπήρξε «εγγλέζος» στο ραντεβού του. Οι δύο άντρες, πολιτικοί πρώτης γραμμής, είχαν υιοθετήσει διαφορετικές ενδυματολογικές επιλογές.

Ο Άδωνης ήρθε με κοστούμι, πουκάμισο και γραβάτα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος φορούσε σακάκι, πουκάμισο, τζιν παντελόνι και παπούτσια εξαιρετικής αισθητικής. Ανήκει ίσως στους πολιτικούς εκείνους που ως άνδρας γοητεύει τις γυναίκες. Φυσικά και συμφωνήσαμε, με την Αλεξάνδρα Τσόλκα να δίνει νομίζω 10 στα 10!



 

Κάθισε ανάμεσά μας εξαιρετικά καλοδιάθετος, αλλά για μένα που τον ξέρω χρόνια, η κούραση του ήταν φανερή. Άκουγα τις ερωτήσεις που του κάνανε πολύ νεώτεροι από μένα συνάδελφοι και ένιωσα ταυτόχρονα θαυμασμό και θλίψη. Ξέρετε γιατί;

α) Θαυμασμό γιατί υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι με εξαιρετικές γνώσεις που χειρίζονται άριστα τον λόγο, είναι «εργάτες», κυνηγούν το ρεπορτάζ και αν και η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων εκεί δεν είναι εκπαιδευμένοι στους αδυσώπητους τηλεοπτικούς κανόνες, θέσανε ερωτήσεις στον υπουργό, που μόνο εξαιρετικά επικοινωνιακοί και έμπειροι δημοσιογράφοι σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα μπορούν να διατυπώσουν και

β) Θλίψη γιατί ο κόσμος της συμβατικής ελληνικής τηλεόρασης αγνοεί «διαμάντια» που τιμούν την δημοσιογραφία και που φυσικά το «σύστημα» δεν τους αποδέχεται ως δημοσιογράφους, καθώς δεν έχει προβλεφθεί όσοι εργαζόμαστε σε site, να ασφαλιζόμαστε στο ταμείο των δημοσιογράφων!

Τον Ανδρέα Λοβέρδο, λοιπόν, μπορεί κάποιος να τον αντικρούσει με πολιτική επιχειρηματολογία σε πολλά. Αυτό που όμως ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αποδέχονται, είναι τόσο το επικοινωνιακό του ταλέντο, όσο και οι ουσιαστικές γνώσεις που διαθέτει, καθώς είναι πανεπιστημιακός και διακεκριμένος συνταγματολόγος.

Ρωτήθηκε για θέματα που ανήκουν στην «διακεκαυμένη ζώνη», καθώς κλήθηκε ν’ απαντήσει για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου και να ερμηνεύσει δημοσίως την κίνηση του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να διασπάσει τους ψηφοφόρους της παράταξης που ίδρυσε ο πατέρας του.

Θα ακούσετε από τον ίδιο για το πότε μίλησε για τελευταία φορά με τον Γιώργο Παπανδρέου, για την εκτίμησή του σχετικά με την πιθανή διαρροή ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου προς το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς επίσης και για το αν θα υπάρξει συνταγματικό θέμα και σε πιο βαθμό αν τα ποσοστά των εκλογών δεν δίνουν αυτοδυναμία -με το θρίλερ που δείχνει συνωστισμό κομμάτων γύρω από το 5%, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Χρυσή Αυγή.

Σημαντική επίσης η απάντηση σε ερώτηση για το πόσες φορές κατά την διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας σκέφτηκε να παραιτηθεί. Θα μάθετε πόσες και σε ποια στιγμή…

Απολαυστική ήταν η αντίδραση του υπουργού όταν ο Παύλος Φάκαλος, ο food blogger του Ρrovocateur, του πρότεινε δύο φαγητά: το ένα σε περίπτωση που είναι καλά τα αποτελέσματα και το δεύτερο στην περίπτωση που «φάνε μαύρο». Σε περίπτωση, λοιπόν, που είναι από τους κερδισμένους του πρότεινε ένα γουρουνόπουλο γεμιστό και σε περίπτωση που χάσουν, μια τηγανιά γαύρο, καθότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι γνωστός για τα Ολυμπιακά του αισθήματα.
 

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου ΕΔΩ

 

ΥΓ: Η προσωπική μου σχέση με τον Ανδρέα Λοβέρδο ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν μόλις είχε γυρίσει από τις σπουδές του στις Βρυξέλλες και μαζί με τον Δημήτρη Τσάτσο επέβλεπαν την πρόοδό μου στην υποστήριξη διδακτορικής διατριβής. Δεν είμαι σίγουρη αν άξιζε να αφιερώσει τόση ενέργεια στην πολιτική και όχι στην πανεπιστημιακή καριέρα, πάντως… Κι αυτό διότι ως δάσκαλος υπήρξε πραγματικά χαρισματικός…