Για τις φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ έχουν ήδη διατυπωθεί πολλές ενστάσεις. Πρώτον, απουσιάζουν οι έγχρωμοι ηθοποιοί. Δεύτερον, η φιλοβρετανική στροφή είναι, ίσως, κάπως υπερβολική. Και τρίτο και φαρμακερό, οι δημιουργοί του «Lego The Movie» δεν βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους ούτε για την καλύτερη ταινία της χρονιάς, ούτε για την καλύτερη ταινία κινούμενων σχεδίων, ούτε, ούτε. Κι ας ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς με εισπράξεις περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, κι ας θεωρήθηκε από μεγάλο μέρος της κριτικής μια από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας σοδιάς.

Μόνο στην κατηγορία για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι τους θυμήθηκαν για το «Everything is awesome». Παρεμπιπτόντως, αν η ταινία έχει ένα αδύνατο σημείο, είναι αυτό.

Η ανακοίνωση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών. Χιλιάδες θεατές έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δημιουργούς και να επιβεβαιώσουν την «πίστη» τους στην ταινία. Κι εκείνοι με τη σειρά τους ανταπέδωσαν. «Δεν είναι και το τέλος του κόσμου», πόσταρε ο Φίλιπ Λορντ, ο ένας εκ των σκηνοθετών της ταινίας –ο άλλος είναι ο Κρίστοφερ Μίλερ-, «έφτιαξα το δικό μου» και ανέβασε στον λογαριασμό του το ομοίωμα του περιπόθητου αγαλματίδιου, φτιαγμένο από Lego.

 

      

Ο Φίλιπ Λορντ και ο Κρίστοφερ Μίλερ γιορτάζουν τη βράβευσή τους από την Ένωση Κριτικών.