Απάντηση σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητά του έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούμπο! Σε χθεσινή δήλωσή του ο άσσος των Bucks, υποστήριξε ότι οι Nicks πρέπει να εντάξουν εδώ και τώρα στο δυναμικό τους τον αδερφό του Θανάση και όχι να τον αφήνουν να ξεροσταλιάζει στη θυγατρική τους ομάδα του Westchester. Με δυο λόγια δηλαδή, ο Γιάννης μπήκε «βύσμα» για να ντεμπουντάρει το αδερφάκι του στο ΝΒΑ –και αν υπάρχει πιο ελληνική συμπεριφορά από αυτή, πείτε εσείς ποια είναι να τη μάθω.

Το στόρι έχει ως εξής: ο Θανάσης Αντετοκούμπο (ετών 22, ύψος 2 μέτρα) επελέγη στο περυσινό ντραφτ από τους Knicks στο νούμερο 53. Δεν κρίθηκε όμως ικανός για την πρώτη ομάδα και «υποβιβάστηκε» στην θυγατρική του Westchester. Εκεί τα πάει καλά, με μέσους όρους 13 πόντων και 6,2 ρημπάουντ ανά αγώνα, αλλά το βλέμμα του εξακολουθεί να είναι στραμένο στη μεγάλη ομάδα των New York Knicks, στο καμάρι του Μεγάλου Μήλου.

Φέτος λοιπόν που οι Knicks δεν είναι και τόσο καμάρι και πάνε χάλια, δίνουν την ευκαιρία σε αρκετούς νέους παίκτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι είδε φως και παρενέβη ο σταρ των Bucks (και μελλοντικά των Knicks, ποιος ξέρει;) Γιάννης Αντετοκούμπο, δηλώνοντας για τον αδερφό του τον Θανάση: «Είναι έτοιμος. Δεν νομίζω ότι οι Knicks έχουν να χάσουν κάτι αν τον δοκιμάσουν. Εχουν χάσει 15 αγώνες σερί και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα τους κάνουν 16. Αρα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ο αδερφός μου μπορεί να προσφέρει ενέργεια στην ομάδα και είναι δουλευταράς. Οπότε οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να παραδειγματιστούν από την αγωνιστική συμπεριφορά τους.»