Η σπουδαία αμερικανίδα αρθρογράφος της Vogue Μινιόν Μακλάφλιν περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο τον γάμο γράφοντας: «Αν κάνεις ένα κατάλογο με τις αιτίες που ένα ζευγάρι παντρεύτηκε και έναν άλλο με όλες τις αιτίες που θα έπρεπε να πάρει διαζύγιο, θα δεις ότι πολλά σημεία είναι κοινά». Το ποια ήταν τα σημεία που διέλυσαν, μετά από τρία χρόνια, τον γάμο-υπερπαραγωγή της Άντρεα Κατσιματίδη με τον εγγονό του Ρίτσαρντ Νίξον, Κρίστοφερ Νίξον-Κοξ, ακόμη διερευνώνται από τις δύο οικογένειες.

Αμφότεροι οι πατεράδες, Τζον Κατσιματίδης και Εντ Κοξ, σοκαρίστηκαν στο άκουσμα της είδησης, αφού το ζευγάρι δεν τους είχε ενημερώσει για την απόφασή του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώτου. «Ξέραμε και οι δύο ότι αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα, αλλά πληροφορήθηκαμε για το διαζύγιο από το δημοσίευμα της New York Post. Ελπίζαμε ότι μπορούσαν να τα βρουν αλλά…».  Το αμερικάνικο ταμπλόιντ ήταν αυτό που πρόλαβε τους πάντες, δίνοντας και κάποιες λεπτομέρειες για τον χωρισμό της πληθωρικής Άντρεα με τον εγγονό του αμερικανού πρώην προέδρου.

Η κόρη ενός από τους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς που έστησε μια αυτοκρατορία ξεκινώντας από μια αλυσίδα μπακάλικων προκάλεσε τη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τον Μπιλ Κλίντον, φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα με αβυσσαλέο ντεκολτέ. Μια ημέρα αργότερα κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου από τον κατά δώδεκα χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της, τον οποίο γνώρισε το 2008. Τότε ο Κρίστοφερ Νίξον-Κοξ εργαζόταν στην προεδρική καμπάνια του Τζον Μακέιν και το ειδύλλιο που άνθησε οδήγησε ένα χρόνο αργότερα σε ένα glam γάμο που συζητήθηκε πολύ.

Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2011 και το παρών έδωσαν ισχυροί επιχειρηματίες αλλά και πολιτικοί όπως  ο πολύς Χένρι Κίσινγκερ και η Χίλαρι Κλίντον. Η γαμήλια δεξίωση άφησε εποχή και το ζευγάρι έδειχνε πιο ευτυχισμένο από ποτέ, ενώ ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που διεκδίκησε τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, έλαμπε από χαρά στο πλευρό της συζύγου του.

 

Μια εβδομάδα πριν από το γάμο τους η Άντρεα και ο Κρίστοφερ είχαν παραχωρήσει κοινή συνέντευξη στην New York Post όπου μιλούσαν για τα πράγματα που τους έφεραν κοντά. Ένα από αυτά ήταν το φαγητό, αφού, όπως τόνισε η κόρη του Τζον Κατσιματίδη, όταν άρχισαν να βγαίνουν μαζί, ο αγαπημένος της πάχυνε δέκα κιλά μέσα λίγες εβδομάδες. Κατά την διάρκεια του ειδυλλίου διοργάνωσαν αρκετές «ελληνικές βραδιές», κυρίως στην κατοικία των γονιών του Κρίστοφερ. Το μενού περιελάμβανε πατροπαράδοτα πιάτα, όπως την σπανακόπιτα αλλά και προβολές ταινιών όπως την κωμωδία της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά».

Πριν παντρευτούν έμεναν στο εκπληκτικό διαμέρισμα της οικογένειας Κατσιματίδη στην περίφημη 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Τότε, όταν ο πατέρας της νύφης ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του μέλλοντα γαμπρού του, είχε απαντήσει: «Δεν την ξέρω και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η Άντρεα έχει αρκετά χρήματα και για τους δύο».

Μόνο που στη περίπτωσή τους, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα του διαζυγίου, επιβεβαιώθηκε ότι τα χρήματα, όσα κι’ αν είναι δεν φέρνουν την ευτυχία. Μετά από τρία χρόνια, το πρώτο τους ραντεβού στην Blue Ribbon Bakery του Γκρίνουιτς Βίλλατζ, μοιάζει με μια μακρινή θολή ανάμνηση. Τόσο η Άντρεα όσο και ο Κρίστοφερ, αρνήθηκαν να κάνουν την παραμικρή δήλωση για το τέλος του έγγαμου βίου τους, ενώ η διαδικασία και η εκδίκασή του θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημά τους. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ακόμη και οι γονείς τους πληροφορήθηκαν τα του χωρισμού τους από την Post, έχει ήδη δημιουργήσει πλήθος φημών για την αιτία του χωρισμού, η οποία για κάποιους δεν μπορεί να είναι απλή ασυμφωνία χαρακτήρων.

Ήδη ακούγονται διάφορα, όπως η εκδοχή περί τρίτου προσώπου που ενέσκηψε στον γάμο, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται τίποτε μέχρι στιγμής από τον ευρύ κύκλο των δύο οικογενειών. Κάπως έτσι ήρθε το τέλος εποχής στον κοινό βίο της Άντρεα Κατσιματίδη και του Κρίστοφερ Νίξον-Κοξ, με την 24χρονη να συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και τον 36χρονο να προσπαθεί να σταθεί στον χώρο της πολιτικής, επιδιώκοντας να γίνει γερουσιαστής.

 

 

Τα γλυκά και το ταξίδι στην Κίνα

Στην αρχή της σχέσης τους, οι πρωταγωνιστές του διαζυγίου, διαπίστωσαν ότι είχαν μια έντονη αδυναμία στα γλυκά, αφού σχεδόν σε κάθε έξοδο, απολάμβαναν τουλάχιστον δύο επιδόρπια! Όταν μάλιστα η Άντρεα θέλησε να βοηθήσει τον τότε αγαπημένο της που διεκδικούσε το χρίσμα του γερουσιαστή, το έπραξε ψήνοντας μπισκότα, τα οποία μοίραζε η ίδια στους ψηφοφόρους, ελπίζοντας να κερδίσει κάποιους ψήφους για τον Κρίστοφερ.

Το 2013 πραγματοποίησαν ένα μεγάλο ταξίδι στην Κίνα, σε ανάμνηση της θρυλικής περιοδείας του παππού του Κρίστοφερ, Ρίτσαρντ Νίξον, οποίος επισκέφτηκε την αχανή χώρα το 1972, όταν ήταν πανίσχυρος, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Watergate, που τον οδήγησε σε μια οδυνηρή παραίτηση. Μόνο που οι τότε χαμογελαστές τους πόζες πάνω στο Σινικό Τείχος, έκρυβαν τις τριβές που είχαν ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στο ζευγάρι και οδήγησαν τελικά στην οριστική ρήξη, που εκδηλώθηκε τον τελευταίο μήνα της περασμένης χρονιάς, για την  ακρίβεια λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πλέον, η Άντρεα επέστρεψε στην κατοικία της 5ης Λεωφόρου, εκεί όπου δεσπόζουν οι φωτογραφίες της οικογένειας μαζί με τους Κλίντον, τον Κάστρο και τον Γκορμπατσόφ, αλλά απουσιάζουν πλέον αυτές του γάμου της με τον εγγονό του Νίξον.