Queens of The Stone Age – The Vampyre of Time & Memory

(από το άλμπουμ “…Like The Clockwork”, 3/6/2013)

 Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια ανακάλυψη ή ψαγμενιά. Απλά ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια από το νέο άλμπουμ των QOTSA υπάρχει πλέον και με official video που βγήκε αυτή την εβδομάδα (μετά από καθυστέρηση μιας και ήταν να κυκλοφορήσει ανήμερα του Halloween). Βαμπίρια, ταριχευμένα ζώα, μάγισσες  και ο Κόμης Josh.

 

Mikal Cronin – Peace Of Mind 

(από το άλμπουμ “MCII”, 7/5/2013)

 Όσοι είχαν πάει πριν μήνες στο AN club για να δουν τον Ty Segall θα θυμούνται πέρα από την τύπισσα  – ντράμερ, και έναν τυπάκο με μπλούζα – καλειδοσκόπιο (τον τελευταίο που είδα  να φοράει ίδια μπλούζα ήταν ο Aris Tomas). Αυτός λοιπόν ήταν ο Mikal Cronin που φέτος κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ. Power pop και 60’s επιρροές σε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2013. Το Peace of Mind φολκλορίζει και λίγο και αυτό το κάνει ακόμη πιο ωραίο.

 

King Khan & The Shrines – Darkness

(από το άλμπουμ “Idle No More”, 3/9/2013)

 Έξι χρόνια έπρεπε να περάσουν ώστε ο Καναδό/Γερμανό/Ινδός να ξαναπιαστεί με το project των The Shrines , να ξανασχοληθεί με τις αγαπημένες του τρομπέτες και τα soul στοιχεία , χωρίς βέβαια  να παραμελεί και τις garage καταβολές του. To Darkness εκτός από ένα τραγούδι που νομίζεις ότι ξεπήδησε μέσα από το back catalogue της Motown έχει και ένα εξαιρετικό βίντεο.

 

Elephant – Skyscraper

(από το EP “Skyscraper”, 25/3/2013)

Dream pop μελωδίες από αυτές που σε έκαναν  να ερωτευτείς τους Beach House και τους Best Coast, από το λονδρέζικο ντουέτο που προς το παρόν κυκλοφορεί singles αλλά δεν θα  αργήσει και το πρώτο τους άλμπουμ. Μήπως τελικά όλο αυτό το hype με την ατμοσφαιρική ποπ  δεν έχει ακόμα τελειώσει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Skyscraper θα το ερωτευτείς.

 

Janelle Monae feat. Prince – Givin’ Em What They Love

(από το άλμπουμ “The Electric Lady”, 6/9/2013)

 Την συμπαθούσα αλλά τώρα με και την νέα της κυκλοφορία την αγαπώ.  Αν ήμουν και πιο φίλος του R&B και της Soul σκηνής τότε θα μιλάγαμε για ένα τεράστιο άλμπουμ. Δεν είμαι όμως οπότε περιορίζομαι στο συγκεκριμένο κομμάτι που η συνεργασία της Janelle με τον τεράστιο Prince θα σου θυμίσει Alison Mosshart και Jack White (aka Dead Weather). Ναι, τόσο καλό κομμάτι είναι.

 
Ο Κ. Μπόλας παίζει απόψε (Σάββατο 23/11) στο USE Bar στη πλ. Καρύτση και τη Δευτέρα (25/11) στο Key Bar (Πραξιτέλους 37)