Το  τηλεφώνημα της φιλενάδας μου απο την Καλαμάτα με ξάφνιασε καθώς είχαμε να τα μιλήσουμε καιρό. Μετά  τα «κλασικά» που λέμε τέτοιες μέρες και τέτοιες ώρες, (αμέσως μετά το καλή χρονιά να έχουμε ακολουθούν όσα ακούσαμε για τις προβλέψεις για τα ψάρια και τους τοξότες, ψάρι εγώ, τοξότης η φιλενάδα μου) μου είπε το χαρακτηριστκό: «Την κρέμασες την κάπα του ρεπόρτερ. Καλά που έχεις κι εμένα»! Επειδή γνωριζόμαστε χρόνια, ξέρει καλά την διαστροφική μου ιδιότητα. Όπου και αν είμαι, ό,τι και αν δω, σκέφτομαι ότι «θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμη ρεπορτάζ»! Ένα καλοκαίρι μάλιστα που κάναμε διακοπές μαζί, μου είχε συστήσει να πάω για απεξάρτηση , καθώς φωτογράφιζα, ταμπέλες, γάτες, σκουπιδοτενεκέδες, σκύλους δεμένους με αλυσίδες σε αυλές, παραλίες στην Πύλο φανταστικές όπου οι Ελληναράδες είχαν φυτέψει γόπες σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό και άλλα πολλά, τα οποία κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται, παρά μόνο εκείνοι οι συνάδελφοι που πάσχουν από το συγκεκριμένο διαστροφικό σύνδρομο.

«Τι εννοείς;» την ρώτησα. «Ποια θα είναι η  καινούργια κεντρική παρουσιάστρια καναλιού;» με ρώτησε. «Η Όλγα Τρέμη στο Mega , γεγονός που το έχω γράψει απο την Πέμπτη», της είπα! «Και αν σου πω ότι σήμερα Δευτέρα κάνει πρεμιέρα μια ακόμη κυρία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων καναλιού». Για μερικά δευτερόλεπτα σκέφτηκα «ποια ακόμη μεγάλη ανατροπή μας βρήκε, αφού μιάμιση ώρα είχα κοιμηθεί γι’ απόγευμα».

 «Εντάξει λοιπόν στο λέω για να μην πάθεις και τίποτα , μεγάλη γυναίκα είσαι , πριν λίγο είδα το τρέιλερ στο κανάλι με την Ειρήνη Νικολοπούλου »

«Με την Ειρήνη Νικολοπούλου;» ξεφώνισα! Σε ποιο κανάλι;

 

Απο το τηλεφώνημα της φιλενάδας μου λοιπόν, έμαθα ότι η Ειρήνη Νικολοπούλου, σύμφωνα με το τρειλερ του καναλιού ΝΕΤ, που σημαίνει Νότιος Ελληνική Τηλεόραση και εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, θα ξεκινήσει από Δευτέρα 12 Ιανουαρίου να παρουσιάζει ειδήσεις, με έμφαση φυσικά στις ειδήσεις της περιοχής.

Η είδηση είναι σπουδαία, καθώς μια πολύ έμπειρη δημοσιογράφος επιλέγει να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων σ’ ενα τοπικό κανάλι. Τα τελευταία χρόνια είναι σαφές ότι τα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα αποκτούν μεγάλη διείσδυση στο κοινό που απευθύνονται, ενώ το πρόγραμμα που προβάλλουν πολλά απο αυτά έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, καθώς δίκτυα με πανελλαδική διείσδυση, πολλές φορές αναμεταδίδουν ειδήσεις που προέρχονται απο την ελληνική επαρχία.

Θυμίζω ότι η Ειρήνη Νικολοπούλου, είναι από τις πρώτες δημοσιογράφους–παρουσιάστριες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Mega τόσο στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων όσο και σε αποστολές. Έχει κάνει συνεντεύξεις με σπουδαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, όπως η Μπεναζίρ Μπούτο, ο Γιάσερ Αραφάτ, ο Άντονι Κουίν, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Σιμόν Πέρες, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Συνεργάστηκε επίσης με το τηλεοπτικό κανάλι STAR, πάλι ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων, και μετά τη λήξη της συνεργασίας της «μετακόμισε» στην κρατική τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει ταλαιπωρίες τόσο σε προσωπικό επίπεδο όπως και σε επαγγελματικό, δυσκολίες για τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει τις θέσεις της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Σημασία έχει ότι τώρα κάνει μια καινούργια αρχή σ ‘ενα πόστο που ξέρει να το διαχειρίζεται περίφημα. Τα «Νέα της Καλαμάτας» λοιπόν από τη ΝΕΤ με την Ειρήνη Νικολοπούλου. Καλή επιτυχία και στην ίδια και στο καινούργιο κανάλι!