Αρχίζω ξεκαθαρίζοντας την πολιτική μου θέση. Ανήκω, μαζί με κάποιους ακόμη εκλεκτούς, στην ομάδα υποστήριξης του μεγάλου Τόλη Βοσκόπουλου. Ο Τόλης στη χώρα αποτελεί Θρησκεία, καθώς στο άκουσμα του «Ξανθή αγαπημένη παναγιά», ασχέτως αν τότε που το πρωτο-τραγούδησε πρωταγωνίστρια ήταν η Ζωή Λάσκαρη, ως ξανθιά (γιατί  μόνο παναγιά δεν μεν λες) φαντασιωνόμουν το αγόρι εκείνο που θα μου αφιέρωνε το συγκεκριμένο κομμάτι.

Όταν μπήκε στην ζωή του Τόλη το αυτοκολλητάκι του, η Άντζελα Γκερέκου, μια αντιζηλία την ένιωσα. Ο Τόλης, άλλωστε, είναι ο «Τόλης όλων μας». Αυτό που δεν ξεπέρασα τα χρόνια της κοινής τους ζωής ήταν η δυσκολία του να ταυτοποιήσω το life style του Τόλη με το ΠΑΣΟΚ. Φαντάζομαι ότι ο μεγάλος έρωτας του για την γυναίκα της ζωής του, μια γυναίκα ωραία, ψηλή, εντυπωσιακή, πληθωρική, που στην θωριά της, έβρισκε ο κάθε καταφρονεμένος ψηφοφόρος την «δική του Ρόζα Λούξεμπουργκ» του 21ου αιώνα, τον ανάγκασε, καθώς «όρια η αγάπη δεν γνωρίζει» να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την αδιάκοπη επιχείρηση του «Θεού» Τόλη παρασύρθηκε και ένα μεγάλο πλήθος του fun club του. (Σας ορκίζομαι ότι υπήρχαν στον κύκλο μου συγγενείς που στον κεντρικό τοίχο, δίπλα στο σκρίνιο, είχαν τη φωτογραφία της Άννας Μαρίας και του Κωνσταντίνου, αλλά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί η Άντζελα ήταν η γυναίκα του Τόλη και με το «αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά» νιώθανε και αλήτες και πουλιά μόνο και μόνο επειδή το τραγουδούσε ο Τόλης.

Φυσικά στις τελευταίες εκλογές σύμφωνα με κακοπροαίετους, η κυρία Γκερέκου ψηφίστηκε από κάποια μέλη μόνο των σκληροπυρηνικών «Βοσκοπουλικών», καθώς κάποιοι άλλοι αποσκίρτησαν. Ως αποτέλεσμα, τα ψηφαλάκια που πήρε η κυρία Γκερέκου ήταν ψιλαδούρες. Φυσικά, αυτό δεν απέτρεψε την υπουργοποιησή της, παρότι δεν την ψήφισαν οι σοσιαλιστές ψηφοφόροι που δεν καταλάβαιναν ούτε από αισθητική (που διαθέτει η κυρία Γκερέκου), ούτε από τραγούδι (διαθέτει και καλή φωνή). Ορίστε και η απόδειξη…
 

Και ο θεός Τόλης, που συνεχίζει να λατρεύει και ν’ αφιερώνει στην γαλανομάτα μάγισσα, ερμηνεύει ότι όσο υπάρχει (εκείνος), εκείνη θα είναι δικιά του.

 
 

Η Άντζελα επίσης διακρίθηκε και για το ερμηνευτικό της ταλέντο. Ας θυμηθούμε εδώ το «Κορίτσι της Μάνης» που την καθιέρωσε.

 

 


Την ομορφιά της έχουν τιμήσει το Playboy και το Nitro.

 

Θυμίζω για την ιστορία ότι ο Τόλης και η Άντζελα παντρεύτηκαν στην Κέρκυρα με κουμπάρο τον Τέρενς Κουίκ.


Και τώρα! Τώρα, σε μια Ελλάδα που έχει ακινητοποιηθεί με δυο μέρες χιονιού, σε μια Ελλάδα που σχολεία, λεωφορεία, τρένα, παύουν να λειτουργούν επειδή έπεσε λιγάκι χιόνι, σε μια χώρα που όταν κάνει ζέστη πεθαίνουμε, όταν βρέχει πνιγόμαστε και όταν φυσάει απαγορεύεται η κυκλοφορία καθώς γλάστρες και στέγες κυκλοφορούν ασύδοτες με άγνωστη τροχιά προσγείωσης, η Άντζελα πάει στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και προκαλεί ακραίο καιρικό φαινόμενο στην Χαριλάου Τρικούπη που με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει και την Άντζελα Γκερέκου και τον Βασίλη Οικονόμου «βουλευτές, τυχοδιώκτες, γυρολόγους» που πέρασαν στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. (Θυμίζω ότι ο Βασίλης Οικονόμου έχει περάσει και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΔΗΜΑΡ, που σημαίνει πίστη και σεβασμό σε θέματα ιδεολογίας και αρχών…).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συγκυβερνά με τον κύριο Σαμαρά χαρακτήρισε την επιλογή του αρχηγού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχει η Άντζελα Γκερέκου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα ως «ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη» και κατέληξε την επιστολή του με την λέξη «κρίμα».  Τι «κρίμα», Βαγγέλη μου; Πλάκα μας κάνεις; Αυτή η γυναίκα είναι αντιαισθητική; Αυτό πάντως που σοβαρά πιστεύω είναι ότι μια τόσο ωραία γυναίκα ίσως θα έπρεπε να επιμείνει στον τομέα που έχει στερέψει από stars, στον κινηματογράφο και στο θέατρο…

 



 

Με αφορμή το καιρικό φαινόμενο «Άντζελα» -καθώς συνήθως οι τυφώνες φέρουν γυναικεία ονόματα- θυμίζουμε την σταθερότητα των πολιτικών θέσεων και απόψεων κοινοβουλευτικών ανδρών και γυναικών. Ας πιάσω την δεξαμενή των ανεξάρτητων:

Ο Τατσόπουλος ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και πάει Ποτάμι.

Ο Καπερνάρος ήταν στους ΑΝΕΛ και προορίζεται για πρόεδρος στο νέο κόμμα του Μπαλτάκου, ΡΙΖΕΣ.

Η Μακρή, που μας έχει συνηθίσει σε εκκεντρικές ενδυματολογικές εμφανίσεις, μέχρι πριν λίγο που έγραφα… σουρνότανε η φήμη ότι μπορεί να πάει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δεν θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί θα πεθάνουμε από αυτανάφλεξη και είναι άδικο).

Ο Πολύδωρας πήγε σπίτι του.

Ο Λυκούδης  από τη ΔΗΜΑΡ πήγε Ποτάμι.

Ο Ψαριανός πέρασε από ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και πάει και αυτός στην Ποταμιά…

Κλείνοντας, τους ευχαριστούμε όλους γιατί, χωρίς αυτούς, η ζωή μας θα ήταν πληκτική…