Η Ελένη Μενεγάκη μ’ έχει εντυπωσιάσει για πάρα πολλά. Αυτό όμως που έκανε την ημέρα των Φώτων μπροστά στην κάμερα της εκπομπής της ήταν τουλάχιστον συναρπαστικό.

Καταρχήν την έβλεπα το μεσημέρι που ο κήπος μου είχε σκεπαστεί μ’ ένα απαλό στρώμα χιονιού. Στο κρεβάτι μου ο γάτος συνέχιζε τον πολύωρο διαλογισμό του και η εκπομπή «Ελένη» ξεκίνησε. Εκείνη φορούσε μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι με μαύρο παντελόνι και σχολίαζε ότι κάνει κρύο ακόμη και στο πλατό, αν και, πίσω της ακριβώς, βλέπαμε την φλόγα του τζακιού που «ζέστανε» το πλάνο μόνο.

Η Ελένη αποφάσισε να κόψει τη βασιλόπιτα. Καταρχήν το μήκος της πίτας ήταν εντυπωσιακό· η γεύση επίσης, καθώς μάθαμε από εκείνη ότι ήταν μια προσφορά των ζαχαροπλαστείων Ιωαννίδης. Η οικοδέσποινα της εκπομπής έπρεπε να κόψει την τεράστια πίτα σε 55 κομμάτια ξεκινώντας από τον παραδοσιακό «σταυρό».

 

Με δεδομένο ότι δεν μπορώ να κόψω στα δύο μια μπουγάτσα, με δεδομένο ότι δεν έχω τολμήσει να μοιράσω ψάρι σε καλεσμένους, με την βαθιά πίστη ότι, στην απόλυτη ανάγκη, μπορώ να κόψω ένα καρβέλι ψωμί  με τα χέρια στην μέση… διαπίστωσα με θαυμασμό με πόση μαεστρία έκανε τον «σταυρό», έκοψε με την μαχαίρα και -πολύ γρήγορα- μοίρασε 55 κομμάτια. Ολομόναχη το έκανε με μένα να νιώθω ότι πιο εύκολα θα περπατούσα στα κάρβουνα για τις ανάγκες τηλεοπτικής εκπομπής, παρά θα μοίραζα μια λαμαρίνα βασιλόπιττα σε 55 ίδια κομμάτια. Ξεχώρισε τα κομμάτια του Χριστού, της εκπομπής και του κυρίου Κοντομηνά. Η παραγωγή της εκπομπής είχε φροντίσει -και  μπράβο- με κάθε κομμάτι που θα έπαιρναν οι συνεργάτες να κερδίζουν το αντίστοιχο δώρο που οι χορηγοί είχαν εξασφαλίσει για όλους…

Τα δώρα ήταν 55 και εξαιρετικά, αν σκεφτεί κανείς τις εποχές που ζούμε. Καλλυντικά, ρούχα, ρολόγια, τσάντες, κρασιά, πολλά, πάρα πολλά. Δουλειά δική μου, παρακολουθώντας το μοίρασμα, να βρω εκείνον από τους συνεργάτες που ήταν ο υπερτυχερός  του κοψίματος της πίτας!

Δεν άργησε να εμφανιστεί! Ένα εκπληκτικό σετ για περιποίηση μαλλιών από εξαιρετική φίρμ, σετ που περιείχε τα πάντα-όλα που θ’ αποζητούσε η Φουρέιρα για να προστατεύσει το τριχωτό της κεφαλής της… Όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε: Μαλακτική λοσιόν, σαμπουάν, κρέμα λάμψης–κρότου αχαχαχαχαχ, κρέμα ανάπλασης, μάσκα ενυδατική για θαμπά μαλλιά, μάσκα επανορθωτική για αφυδατωμένα μαλλιά. Και αφού ανακοινώνει το σπουδαίο σετάκι, «τραβάει» τον τυχερό λαχνό!

Και ο υπερτυχερός ήταν ένας από τους πιο τούρμπο floor manager της ελληνικής τηλεόρασης, ο περίφημος Γιώργος Ασημινάκης! Ο Γιώργος, τον οποίο γνωρίζω από το 1992, έχει στο κεφάλι του τόσα μαλλιά όσα ακριβώς μπορείς να βρεις στο μέτωπο νηπίου δύο ετών! Ο Γιώργος, ζωσμένος με όλη την αρματωσιά του εργασιακού του ρόλου, παίρνει το δώρο – έκπληξη, ενώ εγώ κάνω διαστροφικές σκέψεις όπως να του στείλω για συμπλήρωμα σαπούνι για μάλλινα και ευαίσθητα.

 


Γιώργος Ασημινάκης 

Νομίζω ότι ακόμη και ο κάμεραμαν που πήρε μια ωραιότατη γυναικεία τσάντα ήταν πιο τυχερός από τον Γιώργο, καθώς ένας άντρας που κρατάει γυναικεία τσάντα, την εποχή που ο Χριστόδουλος  Ξηρός πίνει ουζάκια στο Αίγιο κυκλοφορώντας σαν την «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» με ένθετο μούσι μαύρο, δεν προκαλεί σχόλια.

Άντε, καλοφόρετα Γιώργο Ασημινάκη τα δώρα που πήρες . Αστέρι είσαι και το ξέρεις.