Τελικά δεν γλυτώνω με τίποτα από την αγαπημένη μου Κωνσταντίνα Σπυροπούλου -αντιπαρέρχομαι την μπηχτή της Αλεξάνδρας Τσόλκα περί έρωτος και εμμονής με την ξανθιά ενζενί- που επέστρεψε τελικά με δόξα και τιμή στα πλατό.

Χτες το βράδυ παραχώρησε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της στα «Καρντάσιανς» αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι μια μέτρια τηλεοπτική προσωπικότητα, χωρίς κανένα βάθος και ενίοτε αιδώ.

Απλά, «έτυχε», όπως είπε, στα πρώτα της βήματα να είναι πολύ τυχερή -στο χωριό μου πάντως αλλιώς τη λένε αυτή την τύχη-και μετά από εμφανίσεις σε κάποια διαφημιστικά και αφού έπαιξε ρόλο γλάστρας σε πρωινά και μεσημεριανά, επιλέχθηκε, αρχικά για να είναι δίπλα στην Γερμανού -ξέρετε τότε που έφαγε την Αραβανή το μαύρο σκοτάδι-, την επόμενη χρονιά δίπλα στη Καραβάτου και φέτος βασική παρουσιάστρια εκπομπής.Πρόκειται αναμφίβολα για ταχύτατη εξέλιξη -από τις ταχύτερες που έχουν συμβεί στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια- για την οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας πείσει ότι είναι απόλυτα φυσιολογική.

Βοήθησε πολύ και η «προστατευτική», στα όρια της αφέλειας, αντιμετώπιση που είχε η ξανθιά καναλάρχισσα -συγνώμη παρουσιάστρια ήθελα να γράψω- από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο τελευταίος είχε χτες την χρυσή ευκαιρία να την ρωτήσει για όλα όσα έχουν γραφτεί εδώ και μήνες από όλους εμάς τους «κακούς» που τη «χτυπάμε». Δεν το έκανε, έστω και με δυο-τρεις ερωτήσεις που θα έδιναν την ευκαιρία στην Σπυροπούλου να τοποθετηθεί και να απαντήσει όπως θέλει.

Επειδή τον γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια, ξέρω ότι ο Γρηγόρης μπορεί να κάνει πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, κάτι που έχει αποδείξει με πολλούς καλεσμένους του στην συγκεκριμένη εκπομπή. Χτες περιορίστηκε στον ρόλο μιας «γλάστρας» που ρωτούσε με αφέλεια κάποια πράγματα την φιλοξενούμενη του, τα οποία ουδόλως ενδιέφεραν το τηλεοπτικό κοινό. Ήταν στο σύνολό της μια άνευρη και κακή συνέντευξη που με εξαίρεση την ατάκα «είμαι υπεύθυνη απολύσεων» -λες και δεν το ξέραμε- και κάποιες λεπτομέρειες για την πρότερη ζωή της γνωστές σε όλους, δεν έβγαλε τίποτε απολύτως. Οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε ότι η κύρια Σπυροπούλου είχε ζητήσει να μην γίνει καμία αναφορά ή ερώτηση για την προσωπική της ζωή, κάτι το οποίο έγινε δεκτό από τον Αρναούτογλου.

Ας σημειωθεί ότι οι Μαρία Μπεκατώρου και Δημήτρης Σταρόβας ελάχιστα ακούστηκαν σε όλη την εκπομπή, αφού ο Γρηγόρης επέλεξε να πάρει πάνω του την ξανθιά ενζενί.             

Το όνομα της Ζίνας Κουτσελίνη -αυτής που ανέλαβε να κάνει παρουσιάστρια τη Κωνσταντίνα και έφυγε κακήν κακώς από το κανάλι όταν είπε, σύμφωνα με το παρασκήνιο, ότι η ενζενί δεν κάνει- δεν αναφέρθηκε επ’ ουδενί, εν αντιθέσει με αυτό της κυρίας Γκολεμά. Εκεί, ο Αρναούτογλου, αφού τα «έχωσε» στη συνάδελφο για όσα κατά καιρούς του έχει γράψει -λες και πρέπει όλοι να είμαστε αλάθητοι σε αυτή την δουλειά-, έδωσε «πάσα» στην Κωνσταντίνα να δώσει τη δική της εκδοχή για το επεισόδιο στο Κολωνάκι. Κάπως έτσι μάθαμε, ότι η Γκολεμά βρίζει στην κίνηση -όπως πέντε έξι εκατομμύρια Έλληνες- και γράφει ανακρίβειες κατά την κυρία Σπυροπούλου, την οποία ο Γρηγόρης μας παρουσίασε ως το πτωχό πλην τίμιο «κοριτσάκι με τα σπίρτα». Αυτό που κρυώνει στον δρόμο, προσπαθώντας να πουλήσει την πραμάτεια του.

Α, μιλώντας για πραμάτεια, να τονίσω ότι η εμφάνιση της ξανθιάς τηλεπαρουσιάστριας παρέπεμπε στην λαϊκή αοιδό Έφη Σαρρή με το πολύ κοντό λαμέ φόρεμα. Το μόνο που της έλειπε ήταν ένα μικρόφωνο για να τραγουδήσει «Στα βράχια της Αλόννησου βρήκα το παντελόνι σου»….

Υ.Γ.: Λίγο πριν φύγει το 2014,με το θρίλερ που είχε παιχτεί για το κόψιμο της εκπομπής της, την είχα αποχαιρετήσει με την φράση «στο καλό και να μας γράφεις, γιατί άμα μείνεις θα γράφουμε εμείς». Όπως φαίνεται -καλά να είμαστε-, θα μας δώσει ευκαιρίες η Κωνσταντίνα μου –λες να έχουμε έρθει κοντά τελικά και να έχει δίκιο η Τσόλκα;– να γράψουμε ξανά και ξανά…