Μια θαυμάσια ιδέα του Βασίλη Καπερνάρου, που «πάτησε» στη… μελέτη του καθηγητή του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Περικλή Παπαδόπουλου, καθώς υποστήριζε πως «η Καλαμάτα, λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη, έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργηθεί στην Ελλάδα η μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους», έφτασε στη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή.

Πέρα από τα γελοία σχόλια, κακεντρεχών, αλλά και κάποιες τεχνικές δυσκολίες (όπως ότι στην περιοχή φύεται η «γνωστή, η καλαματιανή φούντα, ντε», που μπορεί να επηρεάσει πληρώματα και προσωπικό εδάφους), είναι γνωστό πως οι μεγάλες ιδέες στην αρχή μοιάζουν παράλογες και ο απλός κόσμος αδυνατεί να τις κατανοήσει.

Εκτός του τουριστικού ενδιαφέροντος, όμως, καλό θα είναι να υπολογίσουμε και τα έσοδα του ελληνικού κράτους από την τοποθέτηση διοδίων, λίγο πριν τα διαστημόπλοια μπουν ή βγουν από την ατμόσφαιρα της γης. Αλλά και τις νέες θέσεις εργασίας σε αυτά τα «κοσμικά διόδια» που θα δημιουργηθούν και θα ανακουφίσουν πολλούς νέους.

Επίσης, δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή μας, πως τα t-shirt «Kalamata we have a problem», «Kalamata, the last frontier» και άλλα αναλόγου αστεϊσμού σλόγκαν, ή ακόμη και φωτογραφία του Spock με μουστάκι και μπεγλέρι να κάθεται σταυροπόδι στο κυλικείο του Enterpise, θα ξεπουλούν παγκοσμίως, με τη χώρα μας όχι μόνο να καρπώνεται τα χρηματικά κέρδη, αλλά και να διαφημίζεται παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να προτείνουμε επίσης:

* Τη δημιουργία Silicon Valley, μεγαλύτερου αυτού των ΗΠΑ, φυσικά, στον θεσσαλικό κάμπο.

* Τη δημιουργία της Νέας Βενετίας στο Καματερό, μιας και το timing είναι το κατάλληλο, αφού δεν θα χρειαστεί καν, να επιδιορθωθούν οι δρόμοι που πάθανε καθίζηση με την πρώτη βροχή.

* Να προχωρήσει το concept «πίστα Formula 1».

Το Provocateur δηλώνει αλληλέγγυο και στο πλευρό κάθε μεγάλης ιδέας, κάθε ανθρώπου που βλέπει πιο μακριά από τον καθορισμένο ορίζοντα.