Το «Μάνα είναι μόνο μία» το γνωρίζουμε! Την χρονιά που αποχαιρετίσαμε, όμως, υπήρξαν μαμάδες που «έσπασαν την σιωπή τους» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες  και όχι μόνο.

Η πρώτη μητέρα που με τον «ρόλο της μάνας» επιτέθηκε, με μοναδικό σκοπό, να υποστηρίξει το παιδί της ήταν η μαμά της Ελεονώρας Μελέτη, απέναντι στην τηλεκριτικό Ντέπυ Γκολεμά. Αφορμή για την επιστολή που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο η εξαιρετικά σικάτη και αριστοκρατική μαμά της Ελεονώρας, ήταν όταν η τηλεκριτικός την προηγούμενη τηλεοπτική σαιζόν, εκτιμούσε με κείμενό της ότι οι «πόνοι στην μέση» που είχαν καθηλώσει την Ελεονώρα, κρατώντας την μακριά από την τηλεοπτική της εκπομπή, πιθανό -σύμφωνα με την τηλεκριτικό- να αποτελούσαν ένα δυνατό άλλοθι (μα τι διατυπώσεις κάνω όταν θέλω) για να απεγκλωβιστεί από μια εκπομπή, που όπως είχε αποκαλύψει η Ελεονώρα, την ήθελε τόσο, όσο εγώ μια σαύρα στο κρεβάτι μου! Η μαμά της Μελέτη ξεσπάθωσε και η τηλεκριτικός ευχήθηκε, μετά το ξέσπασμα της μητέρας, «περαστικά σε όλους μας».

Την τηλεοπτική σαιζόν που αποχαιρετάμε, η εκπομπή «Αποκαλυπτικά» στο Εpsilon εγκαινίασε μια ενότητα που «συντάραξε» την κοινή γνώμη.

Όσοι δεν ήξεραν τη Σίσσυ Φειδά μέσα από τις τηλεοπτικές ανακαινίσεις που έκανε στον ALPHA ή από τις αρχιτεκτονικές της  δουλειές που αφορούσαν στα εστιατόρια “Ντάκος” και “Baltasar” καθώς και στα bar “Εν Δελφοίς” και “Rock n’ Roll”,  την γνώρισαν  εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε η μαμά της στον δημοσιογράφο Βασίλη Τσατσάνη.

Οι κατηγορίες για την Σίσσυ από την μαμά της ήταν τόσες που φάνταζαν λιγότερες οι κατηγορίες εναντίον του Ιησού Χριστού όταν στήθηκε η δίκη του. Η χρονική στιγμή που διάλεξε η μαμά της να εξηγήσει στην κοινή γνώμη γιατί δεν θα παρευρισκόταν στον γάμο της κόρης της, έναν γάμο όπου η νύφη έκλεψε τις εντυπώσεις φορώντας ένα νεραϊδίσιο νυφικό, ήταν τόσες που το βίντεο του «ξεσπάσματος» της το πρόβαλαν όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές ποικίλης ύλης αλλά και τα περισσότερα site του διαδικτύου. Η κοινή γνώμη είχε βγάλει την ετυμηγορία της: Η ομοιότητα της Σίσσυς με την μαμά της ήταν συγκλονιστική.
 

Επόμενη μητέρα που «ακούμπησε» τον πόνο της στην τηλεοπτική κάμερα ήταν η μαμά του Σάββα Γκέντσογλου, συντρόφου της Αγγελικής Ηλιάδη. Η μαμά του Σάββα, γλυκύτατη και πολύ κοντά στο μέσο πρότυπο μιας κλασσικής ελληνίδας μάνας διατύπωσε τις ενστάσεις της για τις επιλογές του παιδιού της, εστιάζοντας και στο θέμα της ηλικίας, καθώς η Αγγελική είναι μερικά χρόνια μεγαλύτερη από τον Σάββα, τον οποίο, κατά δήλωση της μαμάς, τον κυνηγούσαν πολλές.

Φυσικά μετά την γέννηση του μωρού της Αγγελική και του Σάββα , η μαμά μαζί με τον μπαμπά του, έδωσαν και νέα συνέντευξη , τονίζοντας ότι το μωρό το έχουν δει μόνο μέσα από φωτογραφίες, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα μπορέσει το ζευγάρι να ανέβει στην βόρεια Ελλάδα και να δούνε το μωράκι από κοντά.
 

Επόμενη μητέρα την οποία επισκέφθηκε το τηλεοπτικό κανάλι Εpsilon στο σπίτι της στην Κόρινθο ήταν η μαμά του Μάρκου Σεφερλή! Το σκηνικό που δόθηκε η συνέντευξη υπέροχο. Νομίζω ότι πρέπει να ήταν η αυλή του σπιτιού της κυρίας Σεφερλή, η οποία ξεχείλιζε από αγάπη και θαυμασμό για τον γιο της. Αφού αποκάλυψε τις συμβουλές που έδινε στο παιδί της, όταν το καλοκαίρι είχε πρόταση από τρία τηλεοπτικά κανάλια, απευθυνόμενη και στον Πέτρο Κωστόπουλο ξεκαθάρισε ότι «ποτέ ο Μάρκος δεν έχει αγοράσει από την λαϊκή αγορά περούκες, αλλά όλες που χρησιμοποιεί στο θέατρο ήταν πανάκριβες και με πολύ φυσικό μαλλί».

Και πάμε στη μαμά του Λάκη Λαζόπουλου. Αν και οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον Λάκη να προστατεύει τους ανθρώπους της οικογένειάς του και ιδίως την μητέρα του από τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, τελικά η μαμά του (η οποία έχει εμπνεύσει με τις συμπεριφορές της απίθανα σκετς με τα οποία έχουμε λιώσει στο γέλιο, καθώς η κάθε μάνα αγοριού κρύβει μέσα της μια «μαμά Λάκη»), μίλησε για την μεγάλη της αγωνία να είναι το παιδί της καλά και να περνάει καλά με την οικογένειά του.
 

Και για φινάλε κρατάμε μια ακόμη δήλωση της μαμάς της Ελεονώρας Μελέτη, η οποία με αφορμή το ξεκίνημα της εκπομπής της κόρης της στο καινούργιο κανάλι, δήλωσε ότι «εκείνη ξέρει πολύ καλά πιο είναι το παιδί της και ότι η Ελεονώρα επιτέλους κάνει την εκπομπή που είχε ονειρευτεί στην ζωή της». Όλα αυτά τα δήλωσε ντυμένη μίνιμαλ με μεγάλα μαύρα γυαλιά.