Εδώ και χρόνια ήταν γνωστό ότι στα υπόγεια της Scotland Yard ανά τα βρετανικά νησιά, βρίσκονται κρυμμένοι μακάβριοι θησαυροί, τεκμήρια εγκληματικής ιστορίας αιώνων. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα πειστήρια που παρουσιάστηκαν σε μερικές από τις πιο πολύκροτες δίκες στη βρετανική ιστορία, ματωμένα ρούχα, όπλα πάσης φύσεως και διαμετρήματος, γράμματα, εκμαγεία-νεκρικές μάσκες. Ακόμα και οι θηλιές που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση των σταρ-εγκληματιών της εποχής.

 

 

Ο θρύλος του «μουσείου» ήταν μάλιστα τόσο ισχυρός ώστε πολλοί ζητούσαν να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό που –η αλήθεια να λέγεται- μια νοσηρότητα το διακρίνει. Ποιος άρα δεν θα περίμενε στη ουρά για να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την επιστολή «Από την κόλαση» -έτσι επιγράφονταν- που αποδίδεται στο Τζακ Αντεροβγάλτη, τα κατσαρολικά που μεταχειρίζονταν ο Ντένις Νίλσεν για να μαγειρέψει τα θύματά του και τη θηλιά που πέρασε ο δήμιος στον λαιμό της Ρουθ Έλις, της τελευταίας γυναίκας που καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο;

 

 

Λοιπόν, απ’ ό,τι φαίνεται, το project προχωρά κανονικά πλέον. Ο δήμος και η Scotland Yard βρίσκονται σε συνεννοήσεις με το Μουσείο της Πόλης του Λονδίνου για την οργάνωση της έκθεσης μια επιλογής από τα 20.000 και πλέον αντικείμενα που φυλάγονται στα υπόγεια της αστυνομίας. Και, παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέρειες, οι υπεύθυνοι του μουσείου εκφράζουν ήδη την πεποίθηση ότι η ιστορία του εγκλήματος στα βρετανικά νησιά θα αποτελέσει έναν ακόμα πόλο έλξεις για τις ορδές των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Λονδίνο.