Η ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Time έχει δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα στην οποία μπορεί να ανατρέξει κανείς και να τσεκάρει μια σειρά από λίστες top 10 που αφορούν -σχεδόν- τα πάντα.

Επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε εκείνη που σχετίζεται με τα γεγονότα που έκαναν το διαδίκτυο να “γονατίσει” μπροστά τους. Όλα όσα, δηλαδή, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των χρηστών του ίντερνετ παγκοσμίως σε όλη τη διάρκεια του 2014.

Έχουμε και λέμε…
 

10. Η γυμνή φωτογράφιση της Κιμ Καρντάσιαν.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά-πολλά για τη φωτογράφιση της διάσημης “τηλεπερσόνας του τίποτα”, η οποία μέσα από την απίστευτα αποκαλυπτική φωτογράφισή της για το περιοδικό Paper δεν πρέπει να άφησε αδιάφορο ούτε ένα αντρικό “κλικ” στη μανιακή επέλασή της ανά το διαδίκτυο.
 

 

9. Ο θρίαμβος της… πατατοσαλάτας!


Όταν ο Ζακ Μπράουν ξεκίνησε την πρωτοβουλία του στο Kickstarter (διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορεί ο καθένας να δημοσιοποιήσει το σχέδιό του και να ζητήσει χρηματοδότηση από τους χρήστες του διαδικτύου), δεν περίμενε πως θα καταφέρει να μαζέψει περί τα 55.000 δολάρια. Κι αυτό διότι το σχέδιό του δεν αφορούσε τίποτα περισσότερο από τη δημιουργία μιας… πατατοσαλάτας! Με τα χρήματα που συγκέντρωσε, πάντως, δεν ξέφυγε και πολύ από το αρχικό του πλάνο, ακθώς διοργάνωσε ένα ανοιχτό πάρτι στο Κολόμπους του Οχάιο, το λεγόμενο PotatoStock.

 

8. Ο “καυτός” κατάδικος


Τι κι αν η αστυνομία της περιοχής Στόκτον στην Καλιφόρνια, είχε ανακηρύξει τον Τζέρεμι Μικς ως έναν από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς της περιοχής; Με το που δημοσίευσε τη φωτογραφία του, το διαδίκτυο πήρε φωτιά, με τα όπου γης κοριτσόπουλα να ζητούν άμεσα από τις εταιρείες μόντελινγκ να συνάψουν συμβόλαιο με την πάρτη του…

 

7. Η… μετάλλαξη της Renée Zellweger


Τη στιγμή που η 45χρονη ηθοποιός πάτησε το πόδι της στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ τον περασμένο Οκτώβρη, λίγοι ήταν οι φωτογράφοι που την αναγνώρισαν αμέσως. Οι αλλαγές που επιχείρησε, βλέπετε, ήταν τόσο μεγάλες που η τουϊτόσφαιρα, το Facebook και τα παγκόσμια μίντια επικεντρώθηκαν μανιωδώς προς το πρόσωπό της. Έστω κι αν αυτό ήταν αγνώριστο.

 

6. Το παιδί που έκλεψε την παράσταση

 

Την μέρα που ο μικρός Νόα Ρίτερ “βγήκε στον αέρα” κατά τη διάρκεια των ειδήσεων ενός τοπικού καναλιού στην Πενσυλβάνια, κανείς δεν περίμενε ότι η εμμονή του με τη λέξη “προφανώς” (apparently) και η γενικότερή του εμφάνιση θα τον έκαναν σταρ σε όλες τις ΗΠΑ -και όχι μόνο. Με περισσότερες από 18 εκατ. θεάσεις, το βιντεάκι του όχι μόνο προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Έλεν Ντε Γκένερις που προσκάλεσε τον πιτσιρικά στην εκπομπή της, αλλά του εξασφάλισε κιόλας τη συμμετοχή σε επιτυχημένο διαφημιστικό σποτ.

 

5. Η κυκλοφορία του iPhone 6


Είμαστε συνηθισμένοι στο να επικρατεί πανικός κάθε που κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο της Apple, οπότε τα όσα ακολούθησαν την έξοδο στην αγορά του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus, με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 10 εκατομ. σε διάστημα τριών μόλις ημερών, δεν συνιστούν κάτι νέο. Νέο, όμως, και μάλιστα πρωτοφανές, αποτέλεσε το λεγόμενο #Bendgate,το οποίο αποκάλυψε ότι οι νέες συσκευές της εταιρείας… λυγίζουν με περίσσια ευκολία.

 

4. Το νέο άλμπουμ της Taylor Swift


1.287 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Θέλετε να προσθέσουμε κάτι άλλο;

 

3. Το Ice Bucket Challenge


Το φαινόμενο με γνωστούς κι αγνώστους να αδειάζουν στο κεφάλι τους κουβάδες με κρύο νερό και πάγο, ήταν ότι πιο σύνηθες μπορούσε να “πετύχει” κανείς στο διαδίκτυο για αρκετές εβδομάδες. Στην Ελλάδα φυσικά, κατάντησε η όλη φάση φαρσοκωμωδία, αλλά αυτό είναι αλλλουνού παπά ευαγγέλιο… Σημασία έχει που ο “Οργανισμός για την Καταπολέμηση του ALS” κατάφερε μετά από όλο αυτόν τον κακό χαμό να συγκεντρώσει περισσότερα από 125 εκατομ. δολάρια για την καταπολέμηση της πάθησης.

 

2. Ο καυγάς της Σολάνζ με τον Jay Z


Το να ρίχνεις κλωτσομπουνίδια στον πλέον διάσημο ράπερ, είναι είδηση. Αν δε η κλωτσοπατινάδα αυτή είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο, τόσο το καλύτερο και τόσο μεγαλύτερη -προφανώς- και η είδηση… Ο λόγος γίνεται για το όλο σκηνικό όπου η αδερφή της Μπιγιονσέ, Σολάνζ,  έκανε πρακτική στις… καρατιές της, με θύμα τον σύζυγο της πρώτης -για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.

 

1. Η διαρροή γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων


(Τύμπανα, καπνογόνα, τρομπέτες, τα πάντα όλα για το νούμερο ένα της λίστας, παρακαλώ!) στην κορυφή της διαδικτυακής βαβούρας για το 2014 δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών με θύματα διάφορα ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ. Ανάμεσα τους η Τζένιφερ Λόρενς, η Κέιτ Άπτον, η Κίρστεν Ντανστ, η Κιμ Καρντάσιαν. Το σκάνδαλο που κράτησε καθηλωμένο το διαδίκτυο για εβδομάδες ολόκληρες, έφερε στην επιφάνεια τα κενά ασφαλείας στο σύστημα αποθήκευσης δεδομένων iCloud της Apple.