Δεν έχω γνωρίσει από κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζεται πολύ δραστήριος σε ότι έχει να κάνει με την δημιουργία νέου κόμματος. Ειναι μάλιστα τόσο δραστήριος, που “ανάγκασε” τον Μπένι -όχι τον Χιλ, τον άλλο- να του τάξει μέχρι και εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ!

Απορώ πώς τα καταφέρνει ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα, που δεν κληρονόμησε ούτε στο ελάχιστο κάποια από τα χαρακτηριστικά του πατέρα του, να βρίσκεται ακόμη μέσα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο άνθρωπος που αφού πρώτα είπε το “λεφτά υπάρχουν” και μετά έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, είναι ίσως ο μόνος που εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δική του στρατόσφαιρα! Εκεί όπου βασιλεύει η πράσινη ενέργεια, ο προβληματισμός για το περιβάλλον, η υγιεινή διατροφή και τα διαφορά συμπόσια της Σύμης!

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μείνει στην ιστορία για πολλά περιστατικά. Κάποια μάλιστα πολύ χαριτωμένα, τα οποία έχτισαν τον μύθο του…

Όπως ο αυτοτραυματισμός με το αγαπημένο του ποδήλατο. Τότε που όλοι αναρωτιόμασταν πώς τα κατάφερε την ίδια στιγμή που το περιβάλλον του διέψευδε τα περί τραυματισμού του “πράσινου” πρωθυπουργού.

Ακολούθησαν κι άλλα, όπως το επεισόδιο με έλληνα τουρίστα στην Κωνσταντινούπολη, που τον πέτυχε τυχαία σε μια πλατεία και του είπε το αμίμητο “που είσαι βρε; Εδώ κρύβεσαι;”

Εγώ τον είδα τυχαία ένα βράδυ στο Cash του Κεφαλαρίου, όπου είχε πάει μαζί με την σύζυγο του Άντα Παπανδρέου και την κόρη τους Μαργαρίτα. Δεν ήταν πλέον πρωθυπουργός και επέλεξε -όπως έμαθα- να καθίσει στο πιο απομονωμένο τραπέζι του εστιατορίου για να απολαύσει το σούσι του. Βρήκα λογική την επιλογή του. Αν καθόταν σε κάποιο κεντρικό σημείο, το πιθανότερο ήταν να τα άκουγε από κάποιους ή να ένοιωθε περίεργα βλέμματα πάνω του. Μέχρι να φύγει, με εξαίρεση τον μετρ, δεν του μίλησε άνθρωπος.

Τώρα με το νέο κόμμα, όμως, θα χρειαστεί να μιλήσει αυτός. Και το σημαντικότερο; Να πείσει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Κάτι πολύ δύσκολο για τον συμπαθή Jeffry, που επιχειρεί για πολλοστή φορά ένα μετέωρο βήμα!

Ελπίζω αυτή την φορά να μην αυτοτραυματιστεί ξανά…