Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (21-27/11).

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος

Σκηνοθεσία: Alan Taylor

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Natalie Portman, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgard, Christopher Eccleston, Jaimie Alexander

Πλοκή: Αντιμέτωπος μ’ έναν εχθρό πιο αρχέγονο κι από το ίδιο το σύμπαν, ο Thor θα παλέψει για την σωτηρία της Γης και των Εννέα Βασιλείων, στην πιο επικίνδυνη και πιο προσωπική του περιπέτεια, που θα τον ενώσει ξανά με την Jane Foster και θα τον κάνει να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να μας σώσει.

Trivia: Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τη μέρα που ξεκίνησε να προβάλλεται στο εξωτερικό, η δεύτερη ταινία του «Εκδικητή» θεού του Κεραυνού, έχει ήδη πλησιάσει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις, στο διεθνές box-office.

To provocateur σχόλιο: Το λες και κινηματογραφικό αντίστοιχο του «Game of Thrones». Μάχη για τα Βασίλεια, χαρακτήρες που δεν περιμένεις ότι θα έχουν την κατάληξη που έχουν, μία αρχαία απειλή, ανατροπή των «κανόνων» του είδους της φαντασίας, πλούσιο καστ, σκηνικά, και τοποθεσίες γυρισμάτων (και στην Ισλανδία). Διόλου τυχαίο καθώς ο Alan Taylor έχει στο βιογραφικό του την σκηνοθεσία και την παραγωγή, αρκετών επεισοδίων της διάσημης τηλεοπτικής σειράς. Και προσοχή: μη φύγετε μέχρι να πέσει και το τελευταίο credit, καθώς υπάρχουν δύο έξτρα σκηνές, μία στη μέση και μία μετά από τους τίτλους τέλους.

https://www.youtube.com/watch?v=tvKjS2s1v0k

 

Ο Συνήγορος

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Javier Bardem, Cameron Diaz, Penelope Cruz, Brad Pitt

Πλοκή: Πετυχημένος δικηγόρος περνά στην αντίθετη πλευρά του νόμου από το δέλεαρ του γρήγορου χρήματος που υπόσχεται να του εξασφαλίσει η συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ακραίο του παραστράτημα και η φιλοδοξία, θα τον οδηγήσουν σ’ έναν απρόβλεπτο, σκληρό αγώνα επιβίωσης.

Trivia: Η Angelina Jolie είχε συμφωνήσει αρχικά να εμφανιστεί στο ρόλο της Malkina αλλά στην συνέχεια αποφάσισε να αποχωρήσει από την ταινία, και αντικαταστάθηκε από την Cameron Diaz.

Το provocateur σχόλιο: Ένας θρυλικός σκηνοθέτης, ένα ονειρεμένο καστ κι ένα σενάριο από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ Cormac McCarthy («Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους»), δίνουν το υλικό για ένα ερεθιστικά «βρώμικο» σύμπαν κι ένα συναρπαστικό, γεμάτο ανατροπές, εντάσεις, και εξεζητημένα σκοτεινό χιούμορ, κινηματογραφικό θρίλερ.

https://www.youtube.com/watch?v=cy9dsEJB4Ds

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Prisoners

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Jake Gyllenhall, Paul Dano, Viola Davis, Terrence Howard, Melissa Leo, Maria Bello

Πλοκή: Ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονιού ζωντανεύει για δύο οικογένειες, όταν εξαφανίζονται οι εξάχρονες κόρες τους. Ενας ύποπτος συλλαμβάνεται αλλά αφήνεται ελεύθερος λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων. Τρελαμένος από απελπισία και αγωνία για την τύχη του παιδιού του, ο πατέρας του ενός κοριτσιού παίρνει το νόμο στα χέρια του με εκρηκτικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Trivia: Το σενάριο παρέμεινε για αρκετά χρόνια στα συρτάρια του στούντιο που δίσταζε να δώσει το «πράσινο φως» λόγω του σκοτεινού και ευαίσθητου περιεχομένου. Και τελικά ήταν η επιμονή και το star power που έχει εξασφαλίσει στον Hugh Jackman  ο ρόλος του Wolverine, που οδήγησαν στο να υλοποιηθεί η ταινία χωρίς να πειραχτεί το στόρι και η εξέλιξή του.

Το provocateur σχόλιο: Καλογραμμένο και γεμάτο σασπένς με πολύ καλές ερμηνείες, το «Prisoners», παρακινείται από ένα περιστατικό ενός φαινομένου- μάστιγα, αυτό της εξαφάνισης παιδιών, που δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν εντοπίζονται ποτέ. Ισορροπώντας στη λεπτή γραμμή δικαιοσύνης και αυτοδικίας, δεν είναι ένα θρίλερ εκδίκησης αλλά μία δραματική ιστορία «αιχμαλωσίας» όχι μόνο των αθώων θυμάτων αλλά και των οικογενειών τους που παγιδεύονται σ΄ έναν φαύλο κύκλο βίας. Παρά το όνομα του Hugh Jackman, πρόκειται για μία «μικρή» αλλά… θαυματουργή ταινία, που έχει «δουλέψει» τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας χάρη στο πολύ θετικό word-of-mouth.