Βλέμμα χαμηλό, βήμα αργό, το κινητό της στο αθόρυβο και η ίδια ενδεδυμένη με την ειδική φούστα που δίνουν στα μοναστήρια. Η αγαπημένη όλων των Ελλήνων τα τελευταία 24ωρα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είδε και αποείδε μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις και είπε να το κάνει και αυτό. Να πάει δηλαδή σε ένα μοναστήρι όπως η μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Χασιά που ειδικεύεται κάθε Τετάρτη -έτσι γράφει το πρόγραμμά του- στις ευχές για όσους πάσχουν από επήρεια ακάθαρτων πνευμάτων ή αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα μαγείας.

Ξεκινώντας την δημοσιογραφική μου «βασκανία» -για να εντρυφήσω λίγο βαθύτερα στο δράμα της-, δεν γνωρίζω αν η ξανθιά ενζενί από την Ρόδο τελεί υπό την επήρεια ακάθαρτων πνευμάτων. Αν τελεί, το θέμα είναι σοβαρό και προκύπτουν καυτά ερωτήματα όπως αυτά που ακολουθούν: Ποιο κακό πνεύμα κατέλαβε την ψυχή της Κωνσταντίνας και την μετέτρεψε από μια νεαρή αθώα μοντέλα στην εκπομπή της Μενεγάκη, σε μια τηλεπαρουσιάστρια με εκρήξεις οργής που έχουν γίνει πλέον επεισόδια ολόκληρα στο σήριαλ με τον τίτλο «Σπυροπουλιάδα»; Τι ήταν αυτό που μπήκε μέσα της και από την στιγμή που ξεκίνησε να παρουσιάζει το «Σπίτι της σπιτάκι της» οι συνεργάτες της εκπομπής φεύγουν σαν τα ποντίκια που τρέχουν να σωθούν από καράβι που βουλιάζει;

Δύσκολες οι απαντήσεις. Η ίδια πάντως ευρισκόμενη σε μια ψυχική κατάσταση που δεν την λες και καλή, θέλησε να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα των κακών πνευμάτων ή τα μάγια που της έχουν κάνει όλοι αυτοί που την φθονούν επειδή ανέβηκε με την αξία της. Έτσι, μαζί με συνεργάτη που άντεξε, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Σπυροπούλου, να βρίσκεται δίπλα της όλους αυτούς τους μήνες, πέρασε χτες το μεσημέρι την πύλη της μονής στην Χασιά.

Ως natural blonde πήγε στο μοναστήρι φορώντας ό,τι βρήκε πρόχειρο στην πτωχή γκαρνταρόμπα της, οπότε αναγκάστηκε να ενδυθεί την κατάλληλη μαύρη μακριά φούστα με την οποία την προμήθευσαν οι μοναχές. Μετά παρακολούθησε με κατάνυξη την λειτουργία, για την ακρίβεια την παράκληση των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, καθώς και τις ευχές που αφορούν τα κακά πνεύματα και τα μάγια, οι οποίες την ενδιέφεραν περισσότερο.

Έφυγε με την ίδια σεμνότητα που εισήρθε στην μονή, την οποία όμως -προφανώς λόγω των κακών πνευμάτων που την έχουν καταλάβει ή από τα μάγια που της έχουν κάνει- δεν δείχνει εδώ και μήνες όταν εισέρχεται με νεύρα στο κανάλι, ουρλιάζοντας σε όποιον έχει την ατυχία να της πει κάτι που δεν της αρέσει.

Όσο για την «φίλη» της Ελένη Μενεγάκη, που φέρεται να την απέφυγε όταν πήγε να την δει στο καμαρίνι της, ας μην πάει ο νους της στο κακό. Η Ελένη την αγαπάει, απλά φοβάται κι αυτή τα μάγια και τα κακά πνεύματα στην κατάσταση που είναι, οπότε είπε να την αποφύγει μέχρι να γίνει καλά.

Κατά τα άλλα, η επίσκεψη στο μοναστήρι, μάλλον καλό έκανε στην ξανθιά ενζενί, αφού το κανάλι εδέησε να βγάλει επιτέλους μια ανακοίνωση για τις δύο -και κατά πολλούς τελευταίες-εκπομπές του ερχόμενου σαββατοκύριακου. Μετά θα μπορέσει επιτέλους το κορίτσι να ξεκουραστεί για λίγες εβδομάδες, απαλλαγμένη -αν όλα πήγαν καλά- από μάγια και κακά πνεύματα.

Αν συμβεί το αντίθετο -βλέπε οριστικό κόψιμο της εκπομπής- τα ουρλιαχτά και οι τσιρίδες της θα φτάσουν εύκολα από τις Μαλδίβες -το θέρετρο που επιλέγουν όλες οι φτωχές βιοπαλαίστριες για διακοπές τα Χριστούγεννα- μέχρι τις εγκαταστάσεις του Alpha στο Πικέρμι…