Δύο δισεκατομμύρια θεάσεις έχει πετύχει το «Gangnam Style» μέχρι στιγμής, υποχρεώνοντας το YouTube να αναβαθμίσει την τεχνολογική υποδομή του μόνο και μόνο για να καταμετρά τα χτυπήματα. Το φαινόμενο πήρε τέτοια έκταση, ώστε κάποιοι μπήκαν στον κόπο να μετρήσουν τον χρόνο που σπαταλήθηκε συνολικά στην απόλαυση διά της όρασης και διά της ακοής του: 16.000 χρόνια σε «μερίδες» των 4 λεπτών και 12 δευτερολέπτων –τόση είναι η διάρκεια του video- είναι το άθροισμα στο οποίο κατέληξαν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι, αφού έκαναν τον κόπο, είπαν να εξετάσουν τι θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει συλλογικά στον ίδιο χρόνο*.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Θα μπορούσαμε να έχουμε χτίσει το Empire State Building 20 φορές. Στην αυθεντική μορφή του, το κτίριο των 102 ορόφων απαίτησε ένα χρόνο και 45 ημέρες για την κατασκευή του.




 

2. Θα μπορούσαμε να έχουμε κατασκευάσει το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου 2 φορές. Τα σχέδια για την κατασκευή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της βρετανικής πρωτεύουσας υποβλήθηκαν το 2004 και τα έργα ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων του 2012.
 



 

3. Θα μπορούσαμε να χτίσουμε το Στόουνχεντζ 5 φορές. Το νεολιθικό μνημείο κατασκευάστηκε σε 3 στάδια σε διάστημα 2.000 χρόνων.
 



 

4. Θα μπορούσαμε να χτίσουμε το Μπουρτζ Χαλίφα 6 φορές. Ο φημισμένος ουρανοξύστης ύψους 828 μέτρων που κυριαρχεί στον ορίζοντα του Ντουμπάι ολοκληρώθηκε το 2010 μετά από 6 χρόνια εντατικών εργασιών.
 



 

5. Θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το ομοίωμα της Πυραμίδας του Χέοπα 4 φορές. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η Πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα χτίστηκε σε ένα διάστημα 10-20 ετών και ολοκληρώθηκε κάποια στιγμή γύρω στο 2560 π.Χ.

 



 

6. Θα μπορούσαμε να έχουμε γράψει την αγγλόφωνη Wikipedia μιάμιση φορά.  Η αγγλόφωνη βερσιόν της online εγκυκλοπαίδειας περιέχει 4,6 εκατομμύρια λήμματα.



 

*Οι παραπάνω υπολογισμοί έγιναν λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των ανθρώπων που δούλεψαν σε κάθε project.