Το πρόσωπό της σκοτείνιασε, το βλέμμα χάθηκε στο άπειρο και η λέξη τέλος «καρφώθηκε» πιθανότατα για τα καλά στο μυαλό της ξανθιάς ενζενί Κωνσταντίνας Σπυροπούλου το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Ένα μεσημέρι που έμελλε να είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην σύντομη αλλά ταραχώδη τηλεοπτική πορεία του κοριτσιού από τη Ρόδο, που ενέσκηψε στην μικρή οθόνη σαν τυφώνας, κυριολεκτικά από το πουθενά.

Τα δύο δημοσιεύματα, ένα στις Typologies και άλλο ένα με την υπογραφή της Ντέπυς Γκολεμά στην Real άναψαν φωτιές για την ξανθιά ενζενί, αφού αμφότερα έλεγαν ξεκάθαρα ότι η κυρία Σπυροπούλου «τελείωσε» από τον Alpha.

Την ανακοίνωση μάλιστα φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Κώστας Σούσουλας, νέος γενικός διευθυντής του σταθμού, στη φέρελπι τηλεπαρουσιάστρια, αφήνοντας την άφωνη αφού δεν το περίμενε και ήταν εντελώς ανυποψίαστη για την άνωθεν εντολή της τηλεοπτικής της αποκαθήλωσης. Το τι επακολούθησε είναι κάτι που θα μάθουμε εν καιρώ ή πιο σύντομα, ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ το διαδίκτυο πήρε φωτιά και ο Alpha τηρούσε σιγή ιχθύος, η οποία δεν έσπασε ούτε σήμερα.

Παρόλο που πηγές του σταθμού διέψευδαν off the record τα δημοσιεύματα, επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι δεν βγήκε και αυτό, αν μη τι άλλο, δημιουργεί ερωτηματικά. Πόσο μάλλον, όταν δεν μιλάμε για μια απλή εκπομπή, αλλά για μια «υπερπαραγωγή» με φοβερό στούντιο και πλατό,την οποία «έσπρωξαν» όσο μπορούσαν, πλην όμως τα νούμερα ήταν απογοητευτικά από την αρχή. Τα χειρότερα ήρθαν τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Αν προσθέσουμε αυτούς που έφυγαν για χάρη της Κωνσταντίνας από τον Alpha -βλέπε Ζίνα Κουτσελίνη, ρεπόρτερ, αρχισυντάκτες- και το τελευταίο επεισόδιο με συνεργάτιδα, η οποία φέρεται να τα άκουσε από την ξανθιά, το κλήμα δεν ήταν απλώς στραβό, δεν το είχε φάει μόνο ο γάιδαρος, είχε πέσει ολόκληρο! 

Το παρασκήνιο από τους διαδρόμους του Alpha κάνει λόγο για δύο τελευταίες ζωντανές εκπομπές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τέλος, ενώ τα στελέχη των δημοσίων σχέσεων του σταθμού κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις το θέμα.

Στην εκπομπή της Κυριακής εναπόκειται στην Κατερίνα Σπυροπούλου να χαιρετήσει ή όχι τους τηλεθεατές που της απέμειναν για τελευταία φορά, αφού οι δύο εορταστικές εκπομπές έχουν ήδη γραφτεί.

Εάν ισχύσει αυτό, η ξανθιά ενζενί θα βιώσει τις χειρότερες στιγμές της, ευρισκόμενη από το απόλυτο ζενίθ στο απόλυτο ναδίρ, έχοντας όμως και η ίδια το δικό της μερίδιο ευθύνης. Κι αυτό διότι η συμπεριφορά της, σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν όλο αυτό το διάστημα, ήταν μιας καναλάρχισας που μίλαγε και εκφραζόταν σαν να ήταν δικός της ο Alpha.

 

 

Πέρα από τους «συναδέλφους» που τα είχαν δει όλα, τα νούμερα αποδείχτηκαν -αν τελικά φύγει και δεν υπάρξει επαναφορά της τελευταίας στιγμής- καταλυτικά, αφού το τηλεοπτικό κοινό τής γύρισε την πλάτη από την αρχή. Κι ως γνωστόν στην τηλεόραση, όση στήριξη κι αν έχεις, αν δεν τα φέρνεις -τα νούμερα- αργά ή γρήγορα θα φύγεις τρέχοντας και το πιθανότερο στην περίπτωση της Σπυροπούλου είναι ότι θα φύγει και δύσκολα θα βρει ξανά τηλεοπτική στέγη.

Οπότε Κωνσταντίνα μου, αν την επόμενη Κυριακή σε δω για τελευταία φορά, στο καλό και να μας γράφεις. Γιατί άμα μείνεις, θα έχουμε να γράφουμε εμείς!