Η επέλαση του «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ

Η Νανά Παλαιτσάκη γράφει για τα «φονικά δίδυμα» του Τάκη Χατζή.

Η επέλαση του «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ

Η Νανά Παλαιτσάκη γράφει για τα «φονικά δίδυμα» του Τάκη Χατζή.


Το ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το ξέρουμε. Η εκπομπή «Ακραίως» την πρώτη Κυριακή που προβλήθηκε, στις 7 Δεκεμβρίου, κατόρθωσε τόσο με την επιλογή των καλεσμένων όσο και με τη δομή της εκπομπής να κερδίσει τις εντυπώσεις. Εξηγώ τους λόγους. Καταρχήν οι καλεσμένοι. Ο Μάκης Βορίδης, η Όλγα Τρέμη και ο Γιώργος Παπαδάκης είναι και οι τρεις κορυφαίοι στο είδος τους. Οι δύο πρώτοι, κορυφαίοι δημοσιογράφοι, και ο Βορίδης, υπουργός της κυβέρνησης που γνωρίζει εξαιρετικά καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι και μπορούσε ν’ αποκρούσει παρεμβάσεις, αντιμετωπίζοντας δημοσιογράφους που σε καμία περίπτωση δεν είχαν διάθεση να «χαϊδέψουν» την εξουσία στην συγκεκριμένη εκπομπή. Η επιλογή επίσης νέοι ταλαντούχοι συνάδελφοι όπως οι Αγγελική Κιλλιντζόγλου, Μαίρη Πολλάλη, Αναστασία Γαλάνη και Γιάννης Καρακατσάνης να παρεμβαίνουν για να παρουσιάσουν τα όσα γράφονται σε site και blog δείχνει στον τηλεθεατή, που μπορεί και να μην είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία, τον τρόπο που προβάλονται οι ειδήσεις στον μαγικό και αχανή χώρο του διαδικτύου.

Τη δεύτερη Κυριακή προβολής της εκπομπής, στις 14 Δεκεμβρίου, η εκπομπή κέρδισε σε καθαρό σύνολο ποσοστό 17,5% σ’ ένα κανάλι που ο μέσος όρος του είναι γύρω στο 7 με 8%.

Όταν τελείωσε η εκπομπή με τον Πέτρο Τατσόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Γεωργίου, ο τηλεθεατής είχε την εντύπωση ότι η εκπομπή είχε διάρκεια πεντάλεπτου!

Σε μια εποχή που ο κόσμος έχει σιχαθεί τις ανούσιες αναλύσεις «ειδικών» αλλά και τα «πολιτικά γαβγίσματα» που λανσάρονται ως «αντιπαραθέσεις», η επιλογή του δίδυμου Τατσόπουλου – Γεωργιάδη αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Τάκης Χατζής ανέλαβε κάποτε το δελτίο ειδήσεων της κρατικής με ποσοστό 5% και το ανέβασε στο 18%.

Το πρωί της Δευτέρας μιλούσα τηλεφωνικώς με την καταξιωμένη βετεράνο στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου. Θυμίζω ότι η Χριστίνα ήταν η πρώτη δημοσιογράφος που ξεκίνησε να γράφει για την τηλεόραση στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Αποτελεί δηλαδή για όλους εμάς την «μητέρα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ» στην δημοσιογραφία. Η γνώση της και η εμπειρία της … «βουνό». Μου είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι το «Ακραίως» είναι εξαιρετική εκπομπή στο είδος της αυτή την στιγμή στην τηλεόραση. Να προσέξει όμως κάτι ο Χατζής, μου είπε η Χριστίνα: να κρατήσει την ωριαία διάρκεια.

Γνωρίζω ότι την επόμενη Κυριακή καλεσμένοι στην εκπομπή «Ακραίως» θα είναι ο Σκουρλέτης και ο Παπαμιμίκος. Σατανική επιλογή καλεσμένων. Αναρωτιέμαι, πριν το σήμα τέλους θα είναι όλοι οι καλεσμένοι στο τραπέζι ή θα έχουν φύγει στην μέση της εκπομής; 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα