Οι ερωτικές σωματογραφίες του Κώστα Ευαγγελάτου

Κάθε ανθρώπινο σμίξιμο είναι πιθανό και δυνατό με πλήρη φυσικότητα

Οι ερωτικές σωματογραφίες του Κώστα Ευαγγελάτου

Κάθε ανθρώπινο σμίξιμο είναι πιθανό και δυνατό με πλήρη φυσικότητα


Στα πλαίσια  erotic-festival.com , που θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Φαλήρου TAE KWON DO από 19-22 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί μια μεγάλη σειρά έργων του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο THE EROTIC BODYGRAPHICS BY COSTAS EVANGELATOS. Με κύριο συνθετικό στοιχείο το αισθησιακό ανθρώπινο σώμα τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί βασισμένα σε γυμνά μοντέλα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Αθήνα και έχουν λάβει επαινετικές κριτικές για την ανάδειξη της ομορφιάς και του ερωτισμού τους, πέρα από φύλα, προκαταλήψεις και δεσμούς. 

Οι Ερωτικές Σωματογραφίες του Κώστα Ευαγγελάτου "ζουν", ανατέμνουν και υπάρχουν σε έναν νεανικό, αδέσμευτο και ελεύθερο αισθητικό κόσμο, μια ιδεατή ερωτική "Αρκαδία" που κάθε ανθρώπινο σμίξιμο είναι πιθανό και δυνατό με πλήρη φυσικότητα.

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / COSTAS EVANGELATOS

Ο Κώστας Ευαγγελάτος σπούδασε με υποτροφία εικαστικά και  θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης (Παν/μιο The New School  for Social Research), στις τάξεις του Allen David και της Pearl Ehrlich.  Στη Νέα Υόρκη, στο Ρότζεστερ και την Βοστώνη συνεργάστηκε με κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης και δημιούργησε εικαστικά έργα  με διεθνή απήχηση.

Το 1986  ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής της γκαλερί DADA στην Αθήνα, ενώ το 1990 ίδρυσε την ομάδα σύγχρονης τέχνης  ARΤ STUDIO “EST”. Από το 1991 είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. Το 2000 γυρίστηκε από τον σκηνοθέτη Γιάν Ράσελ η ταινία «Κώστας Ευαγγελάτος - ο Έλληνας Νάρκισσος», για την εκπομπή Eurotrash του Αγγλικού CHANNEL 4.

Έχει παρουσιάσει  ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Νέα Υόρκη, Ρότζεστερ, Αρέτσο, Αβινιόν, Σαντιγί, Παρίσι, Γλασκόβη (Winterschool), Άμστερνταμ, Λευκωσία και σε πολλές Ελληνικές πόλεις και νησιά. Έχει λάβει μέρος σε σημαντικές  διεθνείς εκθέσεις στην Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Αμιένη, Γκέτενμποργκ (European Echoes), Λος Άντζελες, Ρώμη, Μπολόνια, Μόσχα, Περούτζια, Βερολίνο κ.ά. Έχουν εκδοθεί βιβλία και λευκώματα με έργα, αισθητικά δοκίμια, ποιήματά ( το τολμηρό ερωτικό του ποίημα "Το Δωμάτιο" έχει μεταφραστεί στην αγγλική από τον Kimon Friar), λιθογραφικά έργα  με ανατομικές μελέτες γυμνών που εκδόθηκαν σε portfolios στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη (bodygraphics), ψηφιακές εκτυπώσεις καθώς και εικαστικά Ημερολόγια του.

 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα