Ήταν το 2002, όταν μετά από περίπου μια δεκαετία στον κόσμο του Hollywood, κατάφερε επιτέλους να κάνει γνωστό το όνομά της σε όλο τον πλανήτη. Ο ρόλος της ως κορίτσι του Eminem στο «8 Mile» αποδείχθηκε υπέρ αρκετός ώστε να μετατραπεί σε star πρώτου μεγέθους. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας για την Brittany Murphy. Αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν και η αρχή της πτώσης. Μιας πτώσης που κατέληξε στον θάνατό της στις 20 Δεκεμβρίου του 2009.

Η -τότε- 25χρονη ηθοποιός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη δημοσιότητα δίπλα στον γνωστό ράπερ και έκανε τα πάντα για να φτάσει στη κορυφή του Hollywood. Ένα χρόνο μετά κλέβει τις εντυπώσεις στο «Sin City» των Frank Miller και Robert Rodriguez και σταδιακά χτίζει μια alternative εικόνα γύρω της.

Η μια ανεξάρτητη παραγωγή διαδέχεται την άλλη και όλα δείχνουν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Παράλληλα όμως τα showbiz περιοδικά και εφημερίδες… ξεσαλώνουν μαζί της. Ρεπορτάζ για τον τρόπο ζωής της κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους και δείχνουν μια Murphy χαμένη στον κόσμο του αλκοόλ και των ουσιών.

Αλήθεια ή ψέματα; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Το σίγουρο είναι όμως όταν στις 20 Δεκεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε ο θάνατός της, ελάχιστοι ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν. Μετά από τόσα δημοσιεύματα έμοιαζε λογικό. Έστω κι αν τελικά το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε φυσικά αίτια. Μάλιστα η έκθεση έλεγε ότι η Brittany άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας πνευμονίας και μεγάλης δόσης φαρμάκων, που όμως πήρε για να γίνει καλύτερα. Δηλαδή ήταν ένα ατύχημα.

Και τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τον πατέρα της Angelo Bertolotti, ο οποίος θεωρούσε ότι κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από τον θάνατό της. Και τώρα, περίπου 4 χρόνια αργότερα, ένα νέο πόρισμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας που δείχνει ότι η Murphy είχε δηλητηριαστεί! Ενώ τελειώνει λέγοντας πως «μοιάζει με εγκληματική ενέργεια».

«Πολλές φήμες είχαν ακουστεί για την κόρη μου, που αμαύρωσαν την εικόνα της. Η Brittany δεν ήταν ούτε ανορεξική, ούτε χρήστης ναρκωτικών. Δεν θα ησυχάσω αν δεν ανακαλύψω τι πραγματικά συνέβη. Μόνο έτσι θα την δικαιώσω» δήλωσε ο πατέρας της μετά τα νέα στοιχεία.

Δολοφονία ή ατύχημα; Κανείς δεν ξέρει ακόμα με σιγουριά να απαντήσει. Ωστόσο πολλά είναι τα γεγονότα που προβληματίζουν τους ερευνητές. Όπως ο θάνατος του άντρα της Simon Monjack έξι μήνες μετά τη Murphy. Και αυτός από πνευμονία. Τυχαίο;