Ότι η Αντζελίνα Τζολί σκοπεύει να βάλει τελεία και παύλα στην καριέρα της μπροστά στις κάμερες, το έχετε ακούσει πολλές φορές. Ήδη από το 2005 η ηθοποιός «απειλεί» ότι θα στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις, πιο συμβατές με τα ενδιαφέροντά της και τη φιλανθρωπική δράση της –ακόμα και με την πολιτική είπε ότι θα ασχοληθεί. Όμως, βασική προϋπόθεση για να εγκαταλείψει την οθόνη είναι να το πράξει σαν πραγματική σταρ, με μια τελευταία επιτυχία από αυτές που μένουν αξέχαστες και γράφονται με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Enter Κλεοπάτρα. Βασίλισσα της Αιγύπτου, φημισμένη για τα γυναικεία θέλγητρά της, φιλόδοξη και αποφασιστική, ερωμένη του Ιούλιου Καίσαρα και του Μάρκου Αντώνιου, ηρωίδα της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας όπου πλέχτηκε το ειδύλλιο ανάμεσα στην Αμερικανίδα σταρ Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον άσημο Ουαλό θεατρικό ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον.  Η Αντζελίνα Τζολί είδε την ταινία, διάβασε το βιβλίο «Cleopatra: A Life» της Stacy Schiff που κυκλοφόρησε το 2011 και οραματίστηκε τον εαυτό τα και το νόμιμο σύζυγό της στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πήγε λοιπόν το project στη Sony Pictures.

Ας πάμε όμως και στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας, εκείνος που, από την άνοδό του στην εξουσία και μετά, έχει εκτελέσει όλους σχεδόν τους συγγενείς και τους συμβούλους του δι’ «ασήμαντον αφορμή», λέγεται ότι είναι εξαιρετικά θυμωμένος με τη Sony Pictures. Ο λόγος που αναφέρεται στα Μέσα –αν και αμφισβητείται τις τελευταίες ώρες από το FBI- είναι ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά ταινία με τίτλο «Interview», η οποία πραγματεύεται μια υποτιθέμενη απόπειρα κατά της ζωής του δικτάτορα από πράκτορες της CIA. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάτι τέτοια δεν τα παίρνει ελαφρά. Ωστόσο, επειδή λόγω αποστάσεως δεν είναι εύκολο να διατάξει την εκτέλεση των υπευθύνων της κινηματογραφικής εταιρείας, είπε να τους απευθύνει μια τελευταία προειδοποίηση: Έβαλε τους χάκερς του να μπουν στο σύστημα της εταιρείας και να υποκλέψουν ό,τι βρουν.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι χάκερς έσπευσαν να συμμορφωθούν με τις εντολές του αφεντικού –κι εσείς το ίδιο θα κάνατε, εδώ που τα λέμε, αν το αφεντικό σας ήταν ο αιμοδιψής Κιμ Γιονγκ Ουν. Μπήκαν στο σύστημα και το έκαναν γυαλιά-καρφιά. Κι επιπλέον κορφολόγησαν και τα e-mail που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα τοπ στελέχη της εταιρείας. Τα οποία κατόπιν διοχέτευσαν προς πάσα κατεύθυνση για να ‘χουμε δουλειά.

Και κάπως έτσι έσκασε η βόμβα. Διότι η εικόνα που προέκυψε μέσα από τα e-mail επιβεβαιώνει τις χειρότερες υποψίες ορισμένων ότι στο Χόλιγουντ το σπορ με τους περισσότερους φίλους είναι το πισώπλατο μαχαίρωμα. Γράφει ο Scott Rudin, παραγωγός με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του, στην Amy Pascal, διευθύνουσα σύμβουλο του στούντιο: «Κάνε την Άντζι (Αντζελίνα Τζολί) να σκάσει πριν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Ντέιβιντ (David Fincher, σκηνοθέτη των «The Social Network», «The Girl with the Dragon Tattoo», «Gone Girl» και πολλών άλλων) και τον υποχρεώσει να παρατήσει τον Τζομπς (η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Στιβ Τζομπς). Δεν πρόκειται να γυριστεί καμία ‘Κλεοπάτρα’ –και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θα ήταν κακό δεδομένων της παράνοιας και της καλπάζουσας εγωπάθειας της γυναίκας και του κόστους της ταινίας», γράφει ο παραγωγός των επιτυχιών, ο οποίος, σε άλλο σημείο της αλληλογραφίας του αποκαλεί τα σταρ «ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο με ελάχιστο ταλέντο».

Και αν αυτά γράφονται για τη σταρ, η οποία, απ’ ό,τι διαφαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία, έχει πρήξει το ψάρι στα χείλη των πάντων με αλλαγές στα πλάνα της –η «Κλεοπάτρα» μπήκε προσωρινά στον πάγο προκειμένου να προωθήσει την σκηνοθετική καριέρα της-, φανταστείτε τι λέγεται για ηθοποιούς μικρότερου –όχι και πολύ μικρότερου- βεληνεκούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς και άλλους αφανείς εργάτες του σινεμά. (Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε εδώ όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε).

Για την ώρα, δεν έχουν καταγραφεί ούτε παραιτήσεις, ούτε αυτοκτονίες. Όμως, η σεζόν των βραβεύσεων μόλις άνοιξε στο Χόλιγουντ…