Ξανθιά σε εκείνη, ακριβώς, την απόχρωση που λατρεύει ο φακός! Γαλανομάτα αλλά όχι με εκείνο το μπλε που σε παγώνει και σε διώχνει. Οικεία. Συγκινητικά επικεντρωμένη στον άνδρα της, τον Μάρκο Σεφερλή και ολόφωτη, λες και βγάζει προσωπικό ήλιο, σε όποια αναφορά στο γιο της. Η Έλενα Τσαβαλιά, η ηθοποιός που κατάφορα προτιμά να πρωταγωνιστεί απόλυτα στην ζωή της, στενεύει μάτια και αγριεύει αν αδικήσεις τον Μάρκο της. Και αυτή η αφοσίωση είναι αν μη τι άλλο, συγκινητικά τρυφερή!  

Η Φανή Πλατσατούρα την συναντά για μια συνέντευξη που δεν θα δημοσιευτεί, τις πρώτες μέρες της πρωινής εκπομπής της στο Mega. Παραδεχόταν πως «στο συγκεκριμένο βήμα μας και εγώ και ο Μάρκος έχουμε τη στήριξη πολύ γλυκών ανθρώπων που είναι παράλληλα και γνώστες του τηλεοπτικού αντικειμένου. Κατά συνέπεια, αισθανόμαστε μία επιπρόσθετη ασφάλεια».

 

 

A photo posted by Elena Tsavalia (@elenatsavalia) on

 

Όταν όμως, πρωτοέπεσε η πρόταση του πρωινού στο τραπέζι, η Έλενα θυμάται πως «η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν ‘άντε να δούμε πώς θα γίνει και αυτό’, γιατί κάθε φορά με τον Μάρκο πραγματικά δεν ξέρω τι με περιμένει. Είμαι όμως, θετική σε οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του γιατί εμπιστεύομαι το ένστικτό του και πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μου να τον στηρίξω».

Κοιτώντας κατάματα, μη παίζοντας παιχνίδια επικοινωνιακά, ίσως γιατί η Έλενα Τσαβαλιά δεν έκανε καριέρα μέσα σε τηλεοπτικούς διάδρομους και ό,τι αυτοί συνεπάγονται, διευκρινίζει σε αντίστοιχη ερώτηση πως η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας και η ίδια με τον Μάρκο Σεφερλή, δεν είναι επουδενί αντίπαλοι.

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ούτε βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση», λέει. «Ισχυρούς ‘απέναντι’ θα τους χαρακτήριζα. Άλλωστε, νιώθω ότι εμείς κάνουμε κάτι άλλο από τη Φαίη και τον Γιώργο. Ή, μάλλον, κάνουμε το ίδιο πράγμα με έναν όμως, διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη σύγκριση με το απέναντι πρωινό. Το δικό μας πρωινό είναι διαφορετικής φιλοσοφίας, κουλτούρας και αισθητικής. Είναι ‘εμείς’, όπως και το δικό τους είναι ‘εκείνοι’. Μιλάμε λοιπόν, για δύο διαφορετικά τηλεοπτικά προϊόντα». Στην ερώτηση, «Η Τσαβαλιά είναι στη σκιά του Σεφερλή: Τι απαντάς σε τέτοιου είδους κριτικές;» δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για παρανοήσεις. «Είναι τιμή μου και το εννοώ αυτό που σου λέω», τονίζει και κοιτώντας την δεν αμφιβάλουμε καθόλου: «Τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που είναι αυτοδημιούργητος και πραγματικά ό,τι χτίζει, το οφείλει στο μυαλό του και στην πάρα πολύ σκληρή δουλειά που ρίχνει καθημερινά. Οπότε δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο σαφώς και θέλω να είμαι, με όποιον τρόπο εκείνος επιλέξει».

 

 

A photo posted by Elena Tsavalia (@elenatsavalia) on

 

Οι λέξεις της, το πάθος της, η παραδοχή της περηφάνιας για τον άντρα της θυμίζουν εκείνα τα παλιά ζευγάρια, όπου οι έρωτες και οι γάμοι διαρκούσαν πολύ φυσικά, για πάντα! Φαίνεται, αλλά ας το βεβαιώσουμε κιόλας. «Ελένα, τον θαυμάζεις πολύ τον Μάρκο;». Ναι, σιγά μη και δεν απαντήσει καταφατικά και εμφατικά, η κυρία Τσαβαλιά. «Τον θαυμάζω καταρχάς σαν άνθρωπο γιατί έχει μια απίστευτη καλοσύνη μέσα του. Τον θαυμάζω σαν σύντροφο γιατί είναι ουσιαστικά δίπλα μου. Τον θαυμάζω σαν πατέρα για την τρυφερότητά του. Και τον θαυμάζω και σαν καλλιτέχνη γιατί είναι αυτοδημιούργητος με κεφαλαία γράμματα. Δεν έχει στηριχτεί ποτέ και σε κανέναν παρά μόνο στον κόσμο. Πάντα εισέπραττε μια αμφισβήτηση και μια καχυποψία γιατί καλλιτεχνικά ήταν πιο μπροστά από την εποχή του. Χρειάστηκε χρόνος για να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι του χώρου την αξία του. Ήρθε τώρα λοιπόν, ο σωστός χρόνος για τον Μάρκο».

Το ότι δουλεύουν μαζί δεν φορτίζει ούτε στο ελάχιστο αρνητικά τη σχέση τους. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε. Δουλεύουμε ατελείωτα χρόνια μαζί στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση παλαιότερα. Δεν έχει φθαρθεί καθόλου η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια από την καθημερινή επαφή μας στη δουλειά. Σέβομαι την επιλογή κάποιων ανδρόγυνων να μην θέλουν να περνούν τόσες ώρες της ημέρας μαζί. Εμείς πάλι, και θέλουμε και μπορούμε. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μας ‘βγαίνει’ σε καλό. Και οι τσακωμοί μας ακόμα, είναι για αστεία πράγματα. Όπως; Να, το γεγονός ότι το γραφείο του είναι μονίμως ακατάστατο. Είμαι άνθρωπος της τάξης και παθαίνω απανωτά εγκεφαλικά κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα και πρέπει να πατήσω πάνω σε βιβλία. Παρόλα αυτά, κατά ένα περίεργο τρόπο μέσα στο χάος, εκείνος καταφέρνει και βρίσκει άκρη».

 

 

A photo posted by Elena Tsavalia (@elenatsavalia) on

 

Θα θελαν ένα δεύτερο παιδί, άραγε; Η Έλενα σοβαρεύει. «Ο Μάρκος το θέλει, εγώ δεν το είχα ποτέ ως σκέψη το δεύτερο παιδί. Του το έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ξανά γονείς. Και αυτό γιατί έχω μια παθολογική αδυναμία στον γιο μας, τον Χάρη. Είχα, έχω και θα έχω μια ζωή έρωτα με τον γιο μου. Εξαιτίας λοιπόν, της τρέλας που έχω μαζί του νομίζω ότι θα αδικήσω το δεύτερο παιδί μου, αν αυτό έρθει στον κόσμο. Ξέρω ότι είναι λίγο παράλογο αυτό που λέω αλλά έτσι το βιώνω. Έχω και το άλλοθι ότι ο Χάρης ποτέ δεν ήθελε αδερφάκι. Όχι μόνο δεν πάλεψα λοιπόν,  να κάνω δεύτερο παιδί αλλά προσπάθησα κιόλας για να μην μου συμβεί. Και ναι, είμαι νομίζω, υπερπροστατευτική μαμά. Στο μυαλό μου το ελέγχω, στην καρδιά μου όχι. Προσπαθώ με κόπο ομολογώ, να τον αφήνω να σταθεί στα δικά του πόδια. Το σίγουρο είναι ότι του έχω παθολογική αδυναμία και θα γίνω στο μέλλον η χειρότερη πεθερά που έχει υπάρξει» λέει και γελάει. «Θα περάσει από 40 κόσκινα η ‘νύφη’ μέχρι να την εγκρίνω. Το έχω δηλώσει άλλωστε: ‘Αλίμονο σε αυτήν που θα του τύχει’».

Με ένα σώμα γυμνασμένο σα να ανήκει σε επαγγελματία αθλήτρια, προκαλεί τον θαυμασμό μας και την απορία πως στο καλό, τους απέκτησε; «Με πολύ κόπο» γελάει ξανά, «και όχι με πάρα πολύ διάθεση είναι η αλήθεια. Δεν αγαπώ τη γυμναστική. Παρόλα αυτά γυμνάζομαι έξι φορές την εβδομάδα κάνοντας αερόβια γυμναστική και ασκήσεις ενδυνάμωσης γιατί είμαι πολύ πειθαρχημένη ως άτομο και μου αρέσει η διαφορά και το αποτέλεσμα που παρατηρώ στο σώμα μου. Να σκεφτείς, ξυπνάω στις 5.30 το πρωί για να κάνω γυμναστική στις 6 και να φύγω από το σπίτι στις 7 για την εκπομπή. Ακόμα, αποφεύγω τα γλυκά, τα τηγανητά, τις τροφές με πολύ λίπος. Γενικά, παράλληλα με τη γυμναστική προσπαθώ να κάνω και μια υγιεινή διατροφή. Θέλω η εικόνα μου να είναι ωραία γιατί αυτό εξυπηρετεί και τη δουλειά μου».

 

 

A photo posted by Elena Tsavalia (@elenatsavalia) on