Είναι γνωστό πως όταν πλησιάζουμε προς το τέλος ενός έτους όλα τα περιοδικά και τα site παρουσιάζουν τις δικές τους λίστες για την χρονιά που φεύγει. Οι πιο ωραίες, οι πιο ωραίοι, οι καλύτερες ταινίες, τα καλύτερα άλμπουμ, άντρες της χρονιάς, γυναίκες της χρονιάς και πάει λέγοντας. Ωστόσο πλέον, σε αυτές τις λίστες, θα πρέπει να περιμένουμε και τη λέξη της χρονιάς.

Όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, οι υπεύθυνοι των Oxford Dictionaries αποφάσισαν να ανακοινώσουν τη λέξη του 2013. Και όταν λένε «λέξη της χρονιάς» εννοούν αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη μέσα στις προηγούμενες 365 ημέρες.

Έτσι, νικήτρια φέτος, αποδείχθηκε η λέξη «selfie», που σημαίνει «αυτός που τραβάει μόνος του τη φωτογραφία του, κατά πάσα πιθανότητα με smartphone και μετά την ανεβάζουν στα social media»! Μετά από έρευνες των Oxford Dictionaries αποδείχθηκε ότι η λέξη «selfie» έχει χρησιμοποιηθεί φέτος 17.000% περισσότερο από ότι πέρσι.

Βέβαια το ότι εμείς την ακούσαμε για πρώτη φορά και το σίγουρο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν την είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά, μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.