Η Ταμπάθα Μπούντεσεν δούλευε ως σερβιτόρα στο Μόρισταουν της Αριζόνα απ’ όπου κατάγεται έως τη στιγμή που ο Θεός τη φώτισε να ανεβάσει μια φωτογραφία της γάτας της στο Reddit. Τη φωτογραφία ακολούθησε ένα video YouTube και πριν βγει ο μήνας η Ταμπάθα δεν είχε πλέον ανάγκη από το μίζερο μισθό της. Τα οικογενειακά βάρη ανέλαβε το κατοικίδιο, το οποίο μετονομάστηκε και, από Tardar Sauce που ήταν το όνομά της, έγινε Grumpy Cat, κάτι σαν Μουτρωμένη Γάτα δηλαδή.

 



 

Τα πώς και το γιατί της μετονομασίας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις. Η Grumpy Cat, όνομα που τής έβγαλαν οι θαυμαστές της, πάσχει από μια σπάνια μορφή γατο-νανισμού στην οποία οφείλει την ακατάδεκτη και μουτρωμένη έκφρασή της.
 


 

Έλα όμως που η ακατάδεκτη αυτή έκφραση την κατέστησε τόσο δημοφιλή, ώστε πλέον χτυπάει στα ίσια σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Νικόλ Κίντμαν.

 

Εκατό εκατομμύρια περίπου ήταν τα έσοδα της γάτας της Ταμπάθα Μπούντεσεν τα τελευταία δύο χρόνια. Το ποσό αυτό προέρχεται από τη συμμετοχή του αιλουροειδούς σε ταινίες, από τηλεοπτικές εμφανίσεις, συμμετοχή σε διαφημίσεις, πωλήσεις προϊόντων που φέρουν το όνομά της, ακόμα και βιβλία με την υπογραφή του –για την παρουσία της στα social media, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κουβέντα.

 

Σε αυτή τη λαμπρή πορεία προς την καθιέρωση, η Grumpy Cat χρειάζεται φυσικά κηδεμόνα, ο οποίος θα φροντίζει τα συμφέροντά της και θα την προστατεύει από τη μανία των εκατομμυρίων θαυμαστών της. Τον ρόλο ανέλαβε αυτοδικαίως η Ταμπάθα και, απ’ ό,τι αφήνει να φανεί σε πρόσφατη συνέντευξή της, τον απολαμβάνει με το παραπάνω. «Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει να χτυπάει» λέει κι αισιοδοξεί για το μέλλον.