Αναγκάζομαι να ασχοληθώ ξανά με τον Λάκη Γαβαλά, ίσως επειδή αισθάνομαι πλέον σίγουρος, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει «στοχοποιηθεί» στο μέγιστο βαθμό από ένα κράτος -και δη τις οικονομικές υπηρεσίες του- που έχει καταντήσει αηδία.

Ναι, ο Λάκης Γαβαλάς χρωστάει, ναι ο Λάκης Γαβαλάς πρέπει να πληρώσει και πληρώνει, αφού η εφορία του παίρνει από τον λογαριασμό του, όχι μόνο τις εισπράξεις του μαγαζιού του, όταν εισπράττει χρήματα από πιστωτικές κάρτες, αλλά και τα χρήματα της αμοιβής του από το «Dancing With the Stars».

Την ίδια στιγμή όμως δεκάδες μεγαλοοφειλέτες του κράτους -δεν χρειάζεται να υπεισέλθω σε ονοματολογία- σφυρίζουν αδιάφορα για τα χρέη τους και κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι στον δρόμο. Μόνο που γι’ αυτούς δεν προβλέπεται η αυτόματη κατάσχεση των δεκάδων -σε πάρα πολλές περιπτώσεις- εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, επειδή έχουν βρει τον τρόπο να το κάνουν. Προφανώς γι’ αυτό το κράτος δικαίου -γράφουμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα- έχει βρει τον καλύτερο «πελάτη» του στο πρόσωπο του Λάκη.

Οι εφτά συλλήψεις μέχρι τώρα –όπως μαθαίνω έπονται και άλλες, έτσι για το θεαθήναι– δείχνουν κατά την ταπεινή μου άποψη ότι σε αυτή την χώρα, θα υπάρχουν πάντοτε κάποιοι, πουν θα πληρώνουν πολύ ακριβά την προσωπική τους χρεοκοπία. Η ατάκα του Γαβαλά ότι κάποιες φορές αναγκάζεται να τρώει από το φαγητό του σκύλου του ήχησε υπερβολική, είναι όμως μια φράση απόγνωσης από έναν άνθρωπο που θέλει να σηκωθεί ξανά στα πόδια του και το κράτος δεν τον αφήνει, ενώ η εφιαλτική κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους μήνες δεν λέει να τελειώσει.

Αναρωτιέμαι αν η αυτόματη κατάσχεση από τη εφορία της αμοιβής του από το «Dancing with the stars» η οποία είναι 1000 ευρώ ανά επεισόδιο, αλλά και των όποιων εισπράξεων από το μαγαζί του θα λύσουν προφανώς την τεράστια τρύπα του δημόσιου χρέους!

Την ίδια στιγμή ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου που  καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή αλλά με αναστολή, για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες, κυκλοφορεί άνετος και ωραίος μετά της συζύγου και των τέκνων τους. Μάλιστα η  νέα κατηγορία σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου-Κουράκου, τη φορά αυτή είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά πάλι το ποσό του 1.300.000 ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό της κυρίας Κουράκου. Πρόκειται για χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010, όταν πλέον, βάσει νόμου, το συγκεκριμένο αδίκημα μετατράπηκε σε κακουργηματικού χαρακτήρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν αρχίσει η δίκη του ζεύγους και αν θα ζήσουν την διαπόμπευση που έζησε ο Γαβαλάς.

Αυτό που ξέρω  είναι ότι αυτό το κράτος, αντί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας έχει βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι του στην Μύκονο και έχει παραχωρήσει το εκπληκτικό κτήριο της Κάτζας που στέγαζε την fashion αυτοκρατορία του, τα έκανε μαντάρα. Και τα δύο ακίνητα έχουν «μπλοκαριστεί» και δεσμευτεί  από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χωρίς να μπορούν οι υπεύθυνοι να βρουν μεταξύ τους μια λύση και κάπως έτσι ο Λάκης Γαβαλάς εξακολουθεί να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά

Ίσως να φταίει η εκρηκτική περσόνα του και το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους επιχειρηματίες, που δεν είχε όμως κανένα πρόβλημα να δηλώνει παρόν σε κοσμικά events, την εποχή που νομίζαμε ότι οι αγελάδες ήταν παχιές. Γι’ αυτό και συνελήφθη έξω από τα μπουζούκια, έξω από το σπίτι του και γενικά όπου τον έβρισκαν οι αστυνομικοί, με τον ίδιο να τους ακολουθεί από εισαγγελέα σε εισαγγελέα.

Μπήκε φυλακή, βγήκε από την φυλακή αλλά το κράτος εκεί, να τον συλλάβει ξανά, να δείξει ότι κάνει την δουλειά του, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω, με υπερβολικό ζήλο στην περίπτωσή του.

Τόσο, ώστε ο Λάκης Γαβαλάς, με τον οποίο σημειωτέον δεν είχα καμία φιλική σχέση, να μου είναι τα τελευταία χρόνια πολύ συμπαθής για όλα αυτά που τραβάει…