Η συγκεκριμένη παραγωγή βγαίνει στον «αέρα», σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Η πρώτη μέρα μετάδοσής της, θα είναι κάθε άλλο παρά «ασφαλής» για την «σκαλέτα» εκπομπής ενός δημοσιογράφου, καθώς ήδη θα έχουν υπάρξει εκτιμήσεις από την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα. Επιπλέον, στις 6 Δεκεμβρίου, το Σάββατο δηλαδή, είναι η επέτειος θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την ίδια στιγμή που η υγεία του Νίκου Ρωμανού ισορροπεί επί ξυρού ακμής και στην Βουλή ξεκινάει η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού. Ο κόσμος εξαιρετικά καχύποπτος πια για τις ενημερωτικές-πολιτικές εκπομπές, μοιάζει στην μεγάλη πλειοψηφία να πιστεύει ότι οι πολιτικοί, δεν έχουν επαφή με όσα αφορούν τα προβλήματα του κόσμου…
 


Άκουσα και είδα το τρέιλερ με τον Τάκη Χατζή να δηλώνει «ότι όσοι αποφασίζουν για μας, θα έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια των επιχειρημάτων τους». Ο Τάκης Χατζής όσο τον γνωρίζω μόνο «αναμενόμενο» δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Είναι γρήγορος, ευφυής, με αίσθηση του χιούμορ, θυμίζει παραδοσιακό εκδότη «εφημεριδά», που διαθέτει όμως ταυτοχρόνως και εξαιρετική γνώση των σύγχρονων τεχνολογιών στην διάδοση της πληροφορίας.

(Θυμίζω ότι το 2004 που  ανέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης κατόρθωσε  με μικρές  διορθωτικές κινήσεις και συγκεκριμένα τοποθετώντας ιατρικά θέματα, αμέσως μετά το πρώτο τέταρτο των ειδήσεων που αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις, μεγαλώνοντας την διάρκεια των αθλητικών ειδήσεων και διευρύνοντας τον ρόλο όλων των ανταποκριτών, να κερδίσει  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης διψήφια νούμερα τηλεθέασης με παρουσιάστρια τη Μαρία Χούκλη).

Όσο τον γνωρίζω, ξέρω ότι το μόνο που ΔΕΝ θα κάνει είναι να υιοθετήσει τον «ξύλινο πολιτικό λόγο», καθώς απεχθάνεται τις στερεότυπες ερωτήσεις και απαντήσεις. Ο Χατζής δεν αντέχει να είναι προβλέψιμος. Δίνει χώρο στους νέους ανθρώπους και βασικό κομμάτι της εκπομπής του θ’ αποτελούν οι ειδήσεις όπως κυκλοφορούν στα social media. Γνώμη στην εκπομπή θα έχουν πολιτικοί, πολίτες, δημοσιογράφοι, νέοι άνθρωποι, επιθυμώντας να πετύχει -και εξαιτίας και των πρωτότυπων τεχνολογικών μέσων που διαθέτει το κανάλι- διαδραστικότητα.

Καλή επιτυχία και… περιμένουμε!