Οι Τουρκικές Αερογραμμές ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό μια αεροπορική εταιρεία όπως όλες οι άλλες. Οι μόνοι κανόνες που ενδιέφεραν επί της ουσίας τους διευθυντές της ήταν αυτοί που ρυθμίζουν τη λειτουργία του λογιστηρίου –άντε και οι κανόνες ασφαλείας πτήσεων.

 

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν ισχύει πλέον. Ο πρόεδρος της χώρας, στη μανία του να ντύσει και να νοικοκυρέψει το γυναικείο πληθυσμό ,που είχε κατά τη γνώμη του παρεκτραπεί, αποφάσισε ότι οι πρέσβειρες της χώρας στους ουρανούς πρέπει να είναι υποδείγματα τάξης και ηθικής.

 

 

Πρώτα απαγορεύτηκε η χρήση κραγιόν στις αποχρώσεις του shocking pink, του κόκκινου και του μπορντό από τις αεροσυνοδούς –οι κοπέλες έπρεπε να είναι άψογα μακιγιαρισμένες σε παστέλ αποχρώσεις και μόνο.

 

 

Μετά ο πέλεκυς της σεμνότητες έπεσε βαρύς στους ώμους εκείνων που ποστάρανε φωτογραφίες τους σε «αναξιοπρεπείς» στάσεις και αμφιλεγόμενα σχόλια στα social media –αυτοί, και αυτές κυρίως, ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι η καριέρα τους στους αιθέρες θα λάβει τέλος αν δεν συμμαζευτούν. Οδηγία για επίδοξα μοντέλα δεν γνωρίζουμε αν εκδόθηκε αλλά, κατόπιν εορτής, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η περίπτωση δεν προβλέπονταν καν από τον «κανονισμό».

 

Έτσι την πάτησε κι η Τζούχαλ Σονάλ. Η ιπτάμενη συνοδός ηλικίας 31 ετών από την Κωνσταντινούπολη είχε την ατυχή ιδέα να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει μοντέλο. Έλα όμως που φωτογραφίες της δημοσιεύτηκαν σε ιταλικό περιοδικό, το οποίο, για κακή της τύχη, έπεσε στα χέρια των ανωτέρων της;

Οι φωτογραφίες –και το βίντεο που θα δείτε- κρίθηκαν ακατάλληλα για την τιμή και την υπόληψη της Turkish Airlines και η Τζουχάλ απολύθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aB7NjWWpwyA