Τα λάθη είναι καλό να αποφεύγονται. Ωστόσο είναι μερικές, ελάχιστες φορές, που ένα λάθος μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος. Σε αυτό το σωστό και το λάθος μπλέχτηκε και ο Cristoforo Colombo. Ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές και οραματιστές του κόσμου. Ο άνθρωπος που πήγε κόντρα σε όλα, τα έβαλε με βασιλιάδες, φυλακίστηκε, πέθανε μόνος και ξεχασμένος, αλλά στην ουσία ανακάλυψε μια νέα ήπειρο. Έστω κι αν ο ίδιος πίστευε ότι απλά είχε ανακαλύψει διάφορα ασιατικά νησιά!

Το παρελθόν του είναι αρκετά μπερδεμένο, καθώς οι ερευνητές δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα αν ήταν Ιταλός ή Ισπανός (τα τελευταία στοιχεία δείχνουν το δεύτερο). Το θέμα είναι ότι αυτός πίστευε ότι μπορούσε να πάει στην Κίνα από τη δύση, καθώς δεν πίστευε ότι η γη είναι επίπεδη. Σε αυτό είχε δίκιο, αλλά όλες οι υπόλοιπες θεωρίες του ήταν λάθος. Και το σημαντικότερο, δεν υπέθεσε ποτέ ότι υπάρχει μια άγνωστη ήπειρος ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία.

Αφού συμφώνησε το ισπανικό βασίλειο να χρηματοδοτήσει τις αποστολές του, κατά την διάρκεια του 2ου ταξιδιού του (από τα 4 που έκανε συνολικά) εντόπισε ένα νησί. Την επόμενη μέρα αποβιβάστηκε και το ονόμασε Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής. Εμείς το μάθαμε ως Πουέρτο Ρίκο. Το ημερολόγιο τότε έγραφε 19 Νοεμβρίου 1493.