Οι chic ανησυχίες της κυρίας Λυμπέρη και το μπαούλο του Louis Vuitton

Το νέο blog της συζύγου του τέως εκδότη βγήκε στον αέρα όταν εκείνη νόμισε ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι την είχαν ξεχάσει. Από τον Διονύση Θανάσουλα.

Οι chic ανησυχίες της κυρίας Λυμπέρη και το μπαούλο του Louis Vuitton

Το νέο blog της συζύγου του τέως εκδότη βγήκε στον αέρα όταν εκείνη νόμισε ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι την είχαν ξεχάσει. Από τον Διονύση Θανάσουλα.


Έχω μιλήσει τρεις φορές στην ζωή μου με την Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, την πρώτη λίγο μετά το τέλος της θητείας μου ως αρχισυντάκτη στο ένθετο «People» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου εργαζόμουν τότε. Μου είχε πει ότι εκτιμούσε τη δουλειά μου και την ευχαρίστησα ενώ τις επόμενες δύο φορές, η επικοινωνία μας αφορούσε την κατάρρευση του εκδοτικού Ομίλου Λυμπέρη. Μου εξέφρασε κάποια παράπονά της για τον τρόπο που προσέγγισα το θέμα δημοσιογραφικά και έκτοτε δεν μιλήσαμε ξανά.

Το νέο της blog που ονομάζεται Elena’s Diary βγήκε στον «αέρα» του διαδικτύου εδώ και λίγες εβδομάδες και είναι μια chic εκδοχή του προσωπικού της γούστου, το οποίο στα χρόνια της παντοδυναμίας της δεν ήταν ποτέ φτηνό, το αντίθετο μάλιστα.

Ο αστικός μύθος την θέλει πριν από χρόνια να πληρώνει περίπου 30.000 ευρώ για μια γούνα, την οποία είχε απορρίψει ως ακριβή η Τζένη Μπαλατσινού, το αντίπαλο δέος και σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλου.

Μέσα από το blog της παρελαύνουν στιλιστικές προτάσεις που δεν απευθύνονται σίγουρα στην μέση Ελληνίδα, όπως η ανάρτηση για τα fantasy gifts του αγαπημένου site των κυριών της Εκάλης και της Πολιτείας.

 

Ανάμεσα στα δώρα της φαντασίας -πραγματικά φαντασίας όπως θα διαπιστώσετε- φιγουράρουν ένα φόρεμα της Stella McCartney αξίας 4.645 ευρώ και μια τσάντα Gucci που κοστίζει μόλις 28.000 ευρώ! Θα βρείτε επίσης, σε ξεχωριστή ανάρτηση, και ένα ταξιδιωτικό μπαούλο του Louis Vuitton το οποίο κοστίζει μια μικρομέγαλη περιουσία.

Καταλαβαίνω απόλυτα τις εστέτ και ακριβές έως πανάκριβες fashion ανησυχίες της Έλενας Μακρή, που φρόντισε να μην υπάρχει το «Λυμπέρη» στο όνομά της στην αρχική σελίδα του blog της.

Αυτό που δεν κατανοώ στο συγκινητικό της letter με ημερομηνία ανάρτησης 4/11/2014 είναι η εισαγωγή στην οποία αναφέρει επί λέξει: «Τα τελευταία τρία χρόνια, οι μέρες μου ήταν ένας σκέτος εφιάλτης, απ' αυτούς που διακόπτονται για λίγο, χωρίς φωτεινό διάλειμμα, και επανέρχονται δριμύτεροι, πιο εκδικητικοί, πιο μανιασμένοι. Φόβος, ήττα, απελπισία, καταστροφή και ένα σατανικό déjà vu –σαν να βίωνα ξανά τα δύσκολα, εφιαλτικά κάποιες φορές, παιδικά μου χρόνια».

Αν η τελευταία τριετία ήταν σκέτος εφιάλτης για σας κυρία Μακρή μου, τι να πουν άραγε και οι 200 εργαζόμενοι της Liberis Publications, που κυνηγάνε εδώ και δυόμιση χρόνια τα 800.000 ευρώ που τους χρωστάτε εσείς και ο μέντορας -όπως τον αποκαλείτε- σύζυγός σας;

Στο blog τους διάβασα τρεις ιστορίες εργαζομένων που περιγράφουν λιτά, τον πραγματικό εφιάλτη του να είσαι άνεργος, να εξαρτάσαι από συγγενείς και φίλους για να βγάλεις το μήνα και να περιμένεις στωικά να δικαιωθείς στα δικαστήρια.

Και οι τρεις απαγγέλουν το δικό τους κατηγορώ στον σύζυγό σας και σε εσάς για την κατάρρευση και τα λόγια που έμειναν λόγια και κούφιες υποσχέσεις.

 

Γράφει χαρακτηριστικά ο/η Ε.Κ.: «Να είναι σίγουρος ο κ. Αντώνης Λυμπέρης ότι θα μείνει στην ιστορία των εκδόσεων, σαν ο καπετάνιος που πέφτει πρώτος στη λέμβο για να σωθεί από το μισοβουλιαγμένο καράβι του».

Στο εισαγωγικό τους σημείωμα τονίζουν και οι τρεις πρώην εργαζόμενοι ότι: «Μπορεί τα βράδια να ξαγρυπνούμε ψάχνοντας τρόπους να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, όμως όταν πια μας πάρει ο ύπνος η συνείδηση είναι ήσυχη, καθαρή, ενός ανθρώπου που ξέρει ότι έπραξε το σωστό. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους πρώην εργοδότες μας κύριο Αντώνη Λυμπέρη και κυρία Έλενα Μακρή οι οποίοι 2 χρόνια μετά αρνούνται ακόμα να δουν την αλήθεια κατάματα και να επωμιστούν τις ευθύνες τους. Ο πρώτος κρύβεται και η δεύτερη συνεχίζει να περιφέρεται ρίχνοντας ευθύνες σ’ οποιοδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό της».

Μετά από όλα αυτά κυρία Μακρή δεν έχω να πω και πολλά πράγματα για το νέο σας δημιούργημα, που επιθυμείτε να το αγκαλιάσουν οι παλιοί αναγνώστες σας. Αυτοί που σας χάρισαν την glam ζωή, τα σικ ταξίδια σε προορισμούς του ονείρου και τις βίλες στην Μύκονο και το Κεφαλάρι.

Δυστυχώς για εσάς, όλα αυτά σας τα χάρισαν και οι 200 άνθρωποι που έμειναν άνεργοι και απλήρωτοι, μετά από όλα όσα είχαν περάσει.

Αυτοί δεν θα σας ακολουθήσουν σίγουρα…                          

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα