Το χλωμό της πρόσωπο συσπάστηκε, όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου. Εν αντιθέσει με τα δάκρυα χαράς και ανακούφισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην πανίσχυρου υπουργού Εθνικής Άμυνας που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, επέστρεψε τυπικά -εδώ και μήνες νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο- στην φυλακή. Πριν γίνει αυτό, κατέρρευσε για άλλη μια φορά στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που της αρνήθηκε την ελευθερία της για άλλη μια φορά.

Θα έπρεπε να το περιμένει -ξέρω ότι ηχεί σκληρό αυτό που γράφω- γιατί εν αντιθέσει με την πολύ πιο χαμηλού προφίλ κόρη του Άκη, αυτή φρόντισε να κάνει ότι είναι δυνατό για να μην την συμπαθήσει κανείς. Η φαραωνική συμπεριφορά  τις ημέρες της παντοδυναμίας της, οι απαιτήσεις που τρέλαιναν κάποιες φορές ακόμη και τον Άκη, αλλά και το «χτίσιμο» ενός προφίλ βαρόνης -με καταγωγή από το Ζέλι της Φθιώτιδας- την έχρισαν ως μια από τις πλέον αντιπαθητικές παρουσίες. Το διαπίστωσε όταν άρχισαν τα όργανα, αρχικά με την σύλληψή του συζύγου της και αργότερα με την δική της, την ίδια στιγμή που η Αρετή Τσοχατζοπούλου αντιμετωπίστηκε κατά τι καλύτερα από τον απλό κόσμο.

Δεν είναι ότι αυτή δεν έκανε ό,τι έκανε -η καταδίκη της σε 12ετή φυλάκιση αποδεικνύει ότι τουλάχιστον στα μάτια των δικαστικών λειτουργών ήταν ένοχη- αλλά το γεγονός ότι ποτέ δεν έβγαλε προς τα έξω μια δημόσια εικόνα σαν αυτή της Σταμάτη. Προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού να προστατέψει τον πατέρα της από τον οποίο είχε αποξενωθεί μετά τον δεύτερο γάμο του με την -θέλω να γίνω grand damme ή τουλάχιστον σύζυγος πρωθυπουργού- Βίκυ Σταμάτη.

Με λίγα λόγια, δεν προκάλεσε ποτέ την κοινή γνώμη με ταξίδια στις Μαλδίβες, καλοκαιρινές διακοπές σε luxury βίλες των 1000 τ.μ. και ημερήσιες αγορές παπουτσιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον Καλογήρου. Μπορεί και να έκανε κάτι από αυτά -αν και αμφιβάλλω πολύ γιατί θα είχε γίνει γνωστό μετά την θύελλα που ξέσπασε για το Akis Gate– όμως η εν γένει στάση της δείχνει μια γυναίκα αποστασιοποιημένη από το glam μεγαλείο στο οποίο βυθίστηκε η Σταμάτη.

Την συμπονώ μόνο για το γεγονός ότι είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού, το οποίο μεγαλώνει με τους παππούδες του, μακριά από τους γονείς του.

Δεν την συμπονώ όμως γι’ αυτό το προφίλ της βαρόνης που έστησε από την στιγμή που παντρεύτηκε στο Παρίσι τον πάλαι ποτέ ωραίο Μπρούμελ του ΠΑΣΟΚ .

Δεν την συμπονώ για την μεγαλομανία της να γίνει κάτι που ουσιαστικά δεν ήταν ποτέ αυτή η φιλόδοξη πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, η οποία έκανε τα πάντα για να γνωρίσει τον Άκη και αμέσως μετά, τα πάντα για να τον χωρίσει και να τον παντρευτεί.

Δεν την συμπονώ απλά γιατί για εμένα προσωπικά δεν ήταν ποτέ μια κυρία…