Ένα ακόμη βράδυ Τετάρτης που θα το περάσουμε βλέποντας τους παίκτες του Ολυμπιακού να δίνουν τη μάχη τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενός ευρωπαϊκού γηπέδου. Αυτή τη φορά, στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο Βιθέντε Καλντερόν, στο γήπεδο της πρωταθλήτριας Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στις 9:45 σήμερα το βράδυ, ο Ολυμπιακός δίνει τη μεγαλύτερη ως τώρα ευρωπαϊκή του μάχη για να εξασφαλίσει ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην φάση των “16” της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Άπαντες θα δώσουν το παρόν…

Με μπροστάρη τον Μίτσελ, ο οποίος έχοντας χτίσει με πολύ κόπο το ευρωπαϊκό προφίλ της ομάδας, θα προσπαθήσει σήμερα να κάνει μία ακόμη υπέρβαση. Είτε με ισοπαλία, είτε με τη νίκη, η ομάδα του θα βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και ο Μίτσελ, γνωρίζοντας ότι θα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας του παρελθόντος του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αν μη τι άλλο θα… γουστάρει να κάνει τη ζημιά στην άσπονδη συμπολίτισσα.

Εκεί κι ο Ρομπέρτο, ο στυλοβάτης τόσο της περυσινής όσο και της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας, που -αν και δεν το έχει ανάγκη- δεν θα του κακόπεφτε να δώσει για μία ακόμη φορά τις απαντήσεις του στην πρώην ομάδα του. Όπως επίσης και να μπει -με μια καλή εμφάνιση- ακόμη περισσότερο στο μάτι του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και να καπαρώσει έτσι μια θέση στα γκολποστ της εθνικής Ισπανίας.

Εκεί και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργήσει με την παρουσία του στα εκτός έδρας ματς του Θρύλου στην Ευρώπη, τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί διπλά και τριπλά αυτό του το ταξίδι… Τέσπα.

Εκεί κι αυτοί που είναι πάντα… εκεί. Ο κόσμος της ομάδας, που έχει ακολουθήσει το σύλλογο σε κάθε έδρα ανά την Ευρώπη. Περίπου 2000 ερυθρόλευκοι οπαδοί θα δώσουν για μία ακόμη φορά την δική τους παράστασή τους, σε ένα ούτως ή άλλως δύσκολο γήπεδο. Και θα είναι αυτοί που θα δώσουν στους έντεκα του Μίτσελ την ώθηση για να φέρουν εις πέρας μια εξίσου δύσκολη αποστολή: το αποτέλεσμα στη Μαδρίτη.
 

Όσον αφορά τις ενδεκάδες: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (ή Κασάμι), Αφελάι, Ντομίνγκες και Μήτρογλου.

Ο Σιμεόνε από τη πλευρά του αναμένεται να καταλήξει στους: Μογιά, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Ανσάλντι, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Τουράν, Γκριεζμάν και Μάντζουκιτς για το βασικό σχήμα της Ατλέτικο.