Η αιτία για όσα άκουσα και είδα ήταν ένα αλήτικο γατί που μπήκε στον κήπο μας ξημερώματα. Με την εισβολή του γατιού, ξεσηκώθηκαν τα έξι σκυλιά μας με τις δύο γάτες αντάμα. Η σύρραξη, ευτυχώς αναίμακτη, ολοκληρώθηκε σε μερικά λεπτά. Το γατί πήγε από εκεί που ήρθε, αλλά  τα δικά μου μάτια ήταν πιο ανοικτά και από αβγά μάτια. Η γαλήνη επέστρεψε στον κήπο και το τηλεκοντρόλ στο χέρι μου.

Απέναντί  μου βλέπω τον Νίκο Κακαουνάκη…Προς στιγμή ταράζομαι. Σε δευτερόλεπτα βλέπω απέναντί του τον Νίκο Μαστοράκη. Έχω μπει σε χρονομηχανή. Κοιτάζω το κινητό μου για να τσεκάρω την ώρα και τον χρόνο. Απέναντί μου ο Νίκος Κακαουνάκης, μιλάει για τον κηρυγμένο πόλεμο εναντίον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Κακαουνάκης μιλάει για την δημοσιογραφία του πεζοδρομίου, για τα φριχτά παιδικά χρόνια του, για τους ταξιτζήδες που τον μισούν και τον λατρεύουν…

Ναι, ήταν το action 24 και η εκπομπή “Αργά” που εκείνη την στιγμή “έπαιζε” πιο αργά. Η συνέντευξη ήταν από το ” Αργά ” του Νίκου Μαστοράκη στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Δεν αντέχω να δω πολύ για πολλούς λόγους.

Ζαπάρω.

Η  Χριστίνα Λαμπίρη απέναντί μου φοράει ένα υπέροχο μωβ μπλουζάκι. Θέμα κουβέντας; Η εμφάνιση της Φαίης Σκορδά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η κουβέντα κρατάει περισσότερο από 40 λεπτά. Η Λαμπίρη, η Κλεοπάτρα Πατλάκη, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης έχουν “σκύψει” με θρησκευτική ευλάβεια πάνω από τα πλάνα της κυρίας Σκορδά, όπως ίσως κάποτε η Μαρία Κιουρί στο μικροσκόπιό της. Αφού αναλύουν το σταυροπόδι της, αφού τοποθετούναι όλοι για την χρονική στιγμή που πιθανόν έκανε για πρώτη φορά σεξ με τον Γιώργο Λιάγκα, αφού χαίρονται που συμφωνούν ότι η Φαίη είναι μια εξαιρετική παρουσιάστρια και διαθέτει ένα από τα ωραιότερα κορμιά που κυκλοφορούν, αφού καταλήγουν ότι στο μέλλον μπορεί η Φαίη να κάνει μόνη της εκπομπή, όπως και ο Γιώργος Λιάγκας, και αφού καταλαβαίνω ότι το epsilon ως κανάλι προφανώς επιθυμεί διακαώς ν’ αποκτήσει την Φαίη και τον Γιώργο στο δυναμικό του, ο μόνος που παραμένει σιωπηλός από την συντροφιά είναι ο Γιάννης Μούτσος. Όση ώρα οι άλλοι φτιάχνουν έναν ακόμη «θρόνο» στο τηλεοπτικό ζευγάρι, εκείνος κοιτάει το τάμπλετ του. Ξαφνικά λέει. “Θέλω να δείτε κάτι” … Προφανώς, σκέφτομαι, έχει βρει φωτογραφία της Φαίης και του Γιώργου από το πρώτο ραντεβού, όταν είχανε φάει μαζί με την Σταματίνα Τσιμτσιλή και τον Θέμη Σοφό.

Έπεσα δραματικά έξω. Ο Γιάννης Μούτσος, φώναξε την Χριστίνα Λαμπίρη, να της δείξει τι νομίζετε; Τον εαυτό του στο δημοτικό !!!!!!!! Η Χριστίνα ζήτησε να “τραβήξει” η κάμερα το πλάνο και όλοι μαζί βλέπαμε τον Γιάννη Μούτσο οκτώ χρονών… Το τι μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου η «ανατομία μια σχέσης που ακούει στον όνομα Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά» το κατάλαβα .

Ζαπάρω.

Βλέπω το θέμα. Καταλαβαίνω ότι η ζωή που ζω έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και  η κοτόσουπα νοσοκομείου, αφού δεν έχω την εμπειρία ζωής ν’ ακουμπήσει το κορμί μου πάνω σε μια ηλεκτρική κουβέρτα σαν και αυτή που δείχνει η τηλεόραση.  Ο κύριος, στο κανάλι 9 νομίζω, παρουσιάζει το κουβερτόνι, όπως ο Χιου Χιέφνερ, που ζει ακόμη, τα δέκα καλύτερα κουνελάκια του αιώνα.

Παρακολούθησα όσσο άντεξα, γιατί ….

Ζαπάρω.

Ο Φικιώρης!!!! Απέναντί μου, απευθύνεται με volume που ταράζει τα ζωντανά μου σε κυρία 72 χρονών, τηλεθεάτριά του. Αντί για λόγια, ακούω κρότο … Πριν αναρωτηθώ, ο παρουσιαστής–κατηγορία, εξηγεί |”Ρεύτηκα” !!!

Ζαπάρω.

Η παρέα της Λαμπίρη προβάλει κάποιες δηλώσεις της Ράνιας Θρασκιά. Οι αποκαλύψεις είναι ανατριχιαστικές. Η κυρία Θρασκιά κρίνει τις τηλεοπτικές εκπομπές με το ίδιο ύφος και στιλ που τελειόφοιτος θεολογικής σχολής θα μιλούσε για την ζωή και τα έργα της Αγίας Παρασκευής. Στο φινάλε των δηλώσεων της, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αναρωτιέται “γιατί έπρεπε ν’ ακούσουμε τις δηλώσεις της Ράνιας Θρασκιά;” Τι να σου πω Στέφανέ μου, ξημερώματα σε τέτοιες αγωνίες δεν μπορώ ν’ απαντήσω. Απαντάει η Χριστίνα όμως λέγοντας ότι η κάθε δήλωση της Ράνιας Θρασκιά είναι σημαντική μετά την μεγάλη πορεία της στην ελληνική τηλεόραση. Ο Κωνσταντινίδης  διαφωνεί  αλλά …την όποια επιχειρηματολογία  απογειώνει η παρέμβαση της Κλεοπάτρας Πατλάκη, η οποία παρατηρεί  ότι η Ράνια φοράει “σιδεράκια” …Η πρωινή παρέα που την παρακολουθώ ξημέρωμα συνεχίζει ν’ αναλύει και τις δηλώσεις Αρναούτογλου εναντίον Περρή και την δήλωση Λιάγκα που αφορά τσον Γρηγόρη. Ο Γιώργος σχολιάζει ότι ο Αραούτογλου το βράδυ που πήγε η Φαίη άφησε καλεσμένο να μιλήσει για πρώτη σχεδόν φορά αλλά και τον Μάρκο Σεφερλή με τα ποσοστά τηλεθέασης που πέφτουν και την Μαρία Μπεκατώρου η οποία δήλωσε ότι είναι πολύ καλή φίλη της Φαίης. 

Ζαπάρω

Κάποιες κυρίες σε δύο, τρία κανάλια,  αντιμετωπίζουν φριχτά προβλήματα με τα οπίσθιά τους και επιχειρούν να βρουν λύση χρησιμοποιώντας  τραπεζοκαθίσματα …

Προφανώς πρέπει ν’ αποκοιμήθηκα γιατί η επόμενη εικόνα απέναντί μου είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ωραιότατη με τα μαλλάκια της τραβηγμένα σε κότσο.

Είναι η στιγμή που μας ανακοινώνει ότι στην Αμφίπολη το ψηφιδωτό που βρέθηκε αναπαριστά ένα άλογο του οποίου το ένα μάτι είναι μπλε και το άλλο καφέ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η Σταματίνα από το “ακουστικό της” πιθανόν να έχει ταφεί εκεί ο Βουκεφάλας, το άλογο του Αλέξανδρου

Στο σημείο εκείνο νομίζω ότι ο γδούπος που άκουσα ήταν της Μαίρης Παλιαλέξη, αρχισυντάκτριας της Σταματίνας… Η Τσιμτσιλή αναγνωρίζει ότι δεν είχε ακούσει καλά την πληροφορία αλλά θα θεώρησε πιθανό να έχει ταφεί ο Βουκεφάλας μαζί με τον Αλέξανδρο στην Αμφίπολη, όπως οι γάτες που ακολουθούσαν την μοίρα των νεκρών Φαραώ στην Αίγυπτο ……

Ε εκεί κάπου, σηκώθηκα εξουθενωμένη, γνωρίζοντας ότι ζω χωρίς ηλεκτρική κουβέρτα, είμαι άυπνη, ο εγκέφαλός μου είναι κακοποιημένος από χιλιάδες άχρηστες πληροφορίες και η καινούργια μέρα μπορεί, εξαιτίας όσων πέρασα την νύχτα, να μου φερθεί ανελέητα.