Οι επιστήμονες στα εργαστήρια της Nestlé, της βιομηχανικής υπερδύναμης στο χώρο των τροφίμων, είναι σφόδρα απασχολημένοι. Πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του ενζύμου που ρυθμίζει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Το ένζυμο αυτό, όταν απομονωθεί, θα είναι δυνατό να ενσωματωθεί σε τρόφιμα και ποτά, υποκαθιστώντας την άσκηση, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν μπορούν να ασκηθούν λόγω προβλημάτων υγείας.

Η σχετική ανακοίνωση γέμισε με αισιοδοξία τα στήθη των μετόχων της Nestlé όταν την πληροφορήθηκαν από το έγκυρο Bloomberg. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 0,3%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η «ζεύξη» της φαρμακοβιομηχανίας και της βιομηχανίας τροφίμων είναι η λύση για μελλοντικά κέρδη.
 

 

Και ας πάμε τώρα στο περίφημο ένζυμο. Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Bloomberg, η επίδραση μιας κανονικής δόσης του ενζύμου στον ανθρώπινο οργανισμό θα είναι ισοδύναμη με 20 λεπτά τζόγκινγκ ή 40 λεπτά ποδηλασίας. Με μια ουσιώδη διαφορά: δεν θα χρειάζεται να κοπιάζουμε.

Δυστυχώς, τα πρώτα πειράματα του φαρμάκου-σνακ (δεν έχει διευκρινιστεί τι μορφή θα πάρει το τελικό σκεύασμα) δεν θα αρχίσουν πριν από την παρέλευση αρκετών μηνών.

Γι’ αυτό, προσοχή τι βάζετε στο πιάτο σας...