Χθες το βραδάκι, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, έγινε πάλι το σύστριγγλο, που ούτε οι μπουζουξούδες νέας γενιάς για την θέση της μαρκίζα δεν καταδέχονται. Δε θα σταθούμε στη κομματική ταυτότητα των πρωταγωνιστών των ευγενικών διαλόγων και στις ιδεολογικές τους αποχρώσεις.

Πείτε μας λαϊκιστές γραφιάδες, που πια το ‘χουνε βρει και το κοπανάνε ακόμα και οι life style εκπομπές για όποιον τολμά να επικρίνει τις αφέλειες της Καινούργιου ή το πλημμυρισμένο γυμναστήριο-play room της Βίσση.

Πείτε μας ότι θέτε, τέλος πάντων, αλλά όταν εκατοντάδες χιλιάδες λάου, σιωπηλά και με τα κεφάλια κάτω, τρέφονται από τα συσσίτια της Εκκλησιάς και των Δήμων, ζουν μέσα στα σκοτάδια της κομμένης ΔΕΗ, είναι ανασφάλιστοι και αργοπεθαίνουν χωρίς τα φάρμακα, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς γάζες και αντισηπτικά, ταχτοποιούνται ώρα με την ώρα, αλλά περιμένουν λύσεις από αυτούς που τις ευαγγελίζονται, ε, σεβαστείτε τους!

Σεβαστείτε και εκείνους που επιμένουν να πληρώνουν, με στερήσεις, φόρους, να δίνουν δουλειές σε άλλους, να προσφέρουν με ελάχιστες αποδοχές και με εργατικότητα με τα κεφάλια κάτω, ελπίζουν σε λύσεις. Η Βουλή δεν είναι γήπεδο και αν έτσι την βλέπετε, ας σφυρίξει κάποιος διαιτητής φάουλ και ας δώσει κόκκινες κάρτες επιτέλους!

 

Οι καταγεγραμμένοι διάλογοι μεταξύ των βουλευτών κυρίων και κυριών Υψηλάντη, Αθανασόπουλου και Κωνσταντοπούλου, έχουν ως εξής:

Βασίλης Υψηλάντης: «Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα. Ακούστηκαν λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά όπως τσουτσέκια».

Υψηλάντης: «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουν μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!».

Κωνσταντοπούλου: «Ακούστε φρασεολογία!»

Υψηλάντης: «Βρε άντε από δω. Ντροπή σου».

Κωνσταντοπούλου: «Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική».

Κυριαζίδης: «Άντε, μωρή από δω»

Αθανασίου: «Έχει 300 βουλευτές στο κοινοβούλιο τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί κανείς άλλος».

Κωνσταντοπούλου:  «Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ;».

Αμέσως λέει μετά το «επεισόδιο», ο Βασίλης Υψηλάντης πήγε στο ιατρείο της Βουλής με ανεβασμένη πίεση, όπως ειπώθηκε. Ο γιατρός του έδωσε ένα depon και ο πολιτικός αποχώρησε.

… The end…

Σ.Σ: «…Μέρος κάθε δυστυχίας είναι και η σκιά ή η σκέψη της δυστυχίας: Το γεγονός ότι όχι μόνο υποφέρεις, αλλά και ότι πρέπει να συνεχίσεις να σκέφτεσαι για το γεγονός ότι υποφέρεις. Δεν ζω μόνο κάθε μέρα μες στη λύπη, αλλά ζω κάθε μέρα σκεπτόμενος ότι ζω μες στη λύπη…», έγραφε ο μέγας Ιρλανδός ποιητής Σεσίλ Ντέι Λούις, πατέρας του εξίσου μέγα ηθοποιούς Ντάνιελ Ντέι Λούις, λες και περιέγραφε την πηγή της δυστυχίας μας, αλλά και την ανάγκη να συνεχίσουμε να την υποφέρουμε τη δική μας σήμερα… Φυσικά θα μπορούσαμε να του απαντήσουμε σε έναν ιδεατό, σουρεαλιστικό διάλογο με το Ψιννακιακό πια, διαποτισμένο λόγο μας: «Άι μωρή από δω». Αλλά δε μεταφράζεται μάλλον στα Ιρλανδικά…