Με την τιμή της βενζίνης στα ύψη, η εναλλακτική του αερίου πέρασε στο προσκήνιο εδώ και τρία χρόνια, περίπου. Πλέον, είναι δεκάδες χιλιάδες τα αυτοκίνητα που κινούνται με αέριο και οι λόγοι είναι πολλοί. Όπως και οι δισταγμοί των υπολοίπων…

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. 

Όπως για παράδειγμα, «πόσα χρήματα θα γλιτώσω». Η απάντηση είναι απλή. Περίπου 50%. Τα λίτρα που καις με το αέριο είναι τα ίδια με αυτά της βενζίνης. Απλά η διαφορά στην τιμή τους είναι περίπου 50%. Άρα, το αέριο σου εξασφαλίζει διπλάσιες διαδρομές.

Αμέσως μετά τίθεται το θέμα της απόσβεσης των χρημάτων για τη μετατροπή του αυτοκινήτου από βενζινοκίνητο σε αεριοκίνητο. Και εδώ μπορείς εύκολα να υπολογίσεις το διάστημα. Υπολόγισε πόσα χρήματα πληρώνεις το μήνα σε βενζίνη. Με το αέριο θα ξοδεύεις τα μισά. Κάνε μια διαίρεση το συνολικό κόστος της μετατροπής, με τα χρήματα που θα ξοδεύεις όταν κινείσαι με αέριο και θα ξέρεις.

(Για παράδειγμα, αν ξοδεύεις 200 ευρώ το μήνα σε βενζίνη, διαιρείς με το 2. Άρα, είναι 100 ευρώ η μηνιαία κατανάλωση με το αέριο. Αν το κόστος είναι περίπου στα 800 ευρώ, διαιρείς με τα 100 ευρώ που γλιτώνεις και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πως σε 8 μήνες θα έχεις κάνει την απόσβεση).

«Μυρίζει το αέριο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου;», είναι μια άλλη ερώτηση και η απάντηση είναι εξίσου απλή… «Όσο και η βενζίνη». Καθόλου, δηλαδή…

Κι επειδή κάποιοι υποστηρίζουν πως το αέριο «κόβει» από τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, σπεύδουμε να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για μύθο.

Τέλος, για όσους φαντάζονται πως σε περίπτωση σύγκρουσης, το ντεπόζιτο του αερίου μετατρέπεται σε… βόμβα, αξίζει να τονίσουμε πως υπάρχει 3 χιλιοστά χάλυβα στο συγκεκριμένο ντεπόζιτο. Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να χυθεί βενζίνη, αλλά πότε να ξεφύγει αέριο!

Άρα, τώρα ξέρεις…