Ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος φημίζεται για ένα πράγμα. Δεν μιλάει πολύ, πόσο μάλλον σε δημοσιογράφους και αποφεύγει -ειδικά τα τελευταία χρόνια-τις συνεντεύξεις, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Έχει τους λόγους του ο επονομαζόμενος και «άρχοντας του πολέμου» όντας μέχρι πρότινος ο μεγαλύτερος έμπορος οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα.

Έχοντας υλοποιήσει συμβάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Θωμάς Λιακουνάκος τα τελευταία χρόνια δεν είναι πια παίχτης πρώτης γραμμής. Αντίθετα, στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της ζωής του, που ξεκίνησε από τις γειτονιές του Πειραιά μάλλον δεν θα ήθελε να συμπεριλάβει τα κεφάλαια που γράφτηκαν και γράφονται τα τελευταία έτη.

Μόνο που αν κάποιος αποφάσιζε να καταγράψει την δαιδαλώδη πορεία του θα έχανε πιθανότατα τον έλεγχο με τον ιστό των δεκάδων ανώνυμων εταιριών και τον συνεργαζόμενων offshore που ελέγχει.

Από τις αντιπροσωπείες οπλικών συστημάτων, τις κλινικές, τις εκδοτικές επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία και τα εμφιαλωτήρια νερού, ο κατάλογος είναι μακρύς. Οι πρώτες είναι και αυτές που φέρεται να του απέφεραν τζίρο έξι δισεκατομμυρίων ευρώ από το 1996 μέχρι το 2009, ένα ιλιγγιώδες ποσό μέσα από deals κυρίως με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρούσε με το ΠΑΣΟΚ, ειδικά επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και η βοήθεια που δέχτηκε από την Νέα Δημοκρατία, τον έχρισαν απόλυτο «άρχοντα του πολέμου».

Μέχρι να γνωρίσει την δεύτερη σύζυγό του Νατάσσα Λιακουνάκου, παρέμενε εκτός των κοσμικών φλας παρά το κοινωνικό εύρος που είχε αποκτήσει και την στενότατη φιλία με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Η έλευση της γοητευτικής ξανθιάς -την γνώρισε ως ιδιαιτέρα γραμματέα του στην Axon- αποδείχτηκε καταλυτική, ειδικά για τον γάμο του με την Μαρία Σωτηριάδου, ο οποίος τελείωσε φιλικά και με διατήρηση καλών σχέσεων ανάμεσα στους δύο πρώην. Ξαφνικά ο «αόρατος Θωμάς» φωτογραφιζόταν σε νυχτερινούς ναούς δίπλα στον Λάκη Γαβαλά, κολλητό φίλο της συζύγου του και σε κοσμικά event υιοθετώντας ένα μόνιμο χαμόγελο. Οι διακοπές του ζευγαριού στα πολυτελή θέρετρα του κοσμοπολίτικου Aspen στο Colorado και σε εξωτικά θέρετρα στις Μαλδίβες, είχαν την τιμητική τους κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

Κάτι που σταμάτησε τα τελευταία τρία χρόνια, ειδικά μετά την διάρρηξη της πολυτελούς κατοικίας του ζεύγους στο Ψυχικό το καλοκαίρι του 2012. Τότε που εξαφανίστηκαν δεκάδες κοσμήματα, πολύτιμα ρολόγια και όπως επέμεναν οι φήμες αρχικά, πολύτιμα αρχεία από τον υπολογιστή του επιχειρηματία. Το ζευγάρι απέφυγε να επιβεβαιώσει την είδηση, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας κατέληξαν σε πρώην σωματοφύλακα που εργαζόταν για χρόνια δίπλα στον επιχειρηματία.

Ο τελευταίος παλεύει πλέον να βρει άκρη για τα χρέη και τις δανειακές υποχρεώσεις της Axon Συμμετοχών που ξεπερνούν τα 400.000.000 ευρώ. Πολλοί στοιχηματίζουν ότι αυτή την φορά δεν θα καταφέρει να σώσει το καράβι που βουλιάζει. Όχι επειδή αγνοούν τις επιχειρηματικές του ικανότητες, αλλά επειδή το ποσό στην Ελλάδα της κρίσης, είναι ιλιγγιώδες ακόμη και για τον άνθρωπο που γέμισε με Leopard τα ελληνικά στρατόπεδα, αποκομίζοντας τρελά κέρδη.

Κι αυτό χρίζει τον Θωμά Λιακουνάκο, έναν γυμνό πλέον άρχοντα του πολέμου ή ένα πληγωμένο θηρίο, που παλεύει με όλα τα όπλα του να κρατηθεί επιχειρηματικά ζωντανός.

Κι ως γνωστόν, ένα πληγωμένο θηρίο είναι πάντα επικίνδυνο…