Οι λέξεις έχουν πάντα την δική τους ιστορία. Σωστά; Σωστά. Η φράση που χρησιμοποίησε ο Ηλίας Ψινάκης προς τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου (“πίπ@ς”) έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Γιατί όμως ο δήμαρχος Μαραθώνα, χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη λέξη που δεν γράφεται; Στην συγκεκριμένη περίπτωση όλο το τουρλουμπούκι έγινε για την θωρακισμένη Μερσεντές του Ηλία Ψινάκη, την οποία είχε την πρόθεση να δωρίσει στον δήμο Μαραθώνα, έτσι ώστε να μπορούν οι διάσημοι επισκέπτες του δήμου να περιηγούνται στην περιοχή με αυτοκίνητο και όχι με τρίκυκλο. Εντελώς ασφαλείς πληροφορίες θέλουν, τα όποια αυτοκίνητα διαθέτει ο δήμος -για να μεταφέρουν ιερείς, πολιτικούς, αντιπροσώπους άλλων κρατών, ηθοποιούς διεθνούς φήμης, ολυμπιονίκες- έχει να τα δει παιδί συνεργείου αυτοκίνητων από την εποχή που ήταν ο Αντρέας Παπανδρέου στο Ωνάσειο. Μια «σακαράκα» μάλιστα από τις συγκεκριμένες, κατά την διάρκεια του 32ου Μαραθωνίου, μετέφερε έναν παράγοντα  του ΣΕΓΑΣ, αλλά στην ανηφόρα «έμεινε». Κατέβηκαν όλοι κάτω λοιπόν και σπρώχνανε την σακαράκα με τα μαύρα κοστούμια έχοντας και το άγχος μήπως ξεφύγει ανέλεγκτα η σακαράκα στην κατηφόρα.

Ο Ψινάκης, λοιπόν, συνειδητοποιεί ότι τα όποια «αυτοκίνητα» διαθέτει ο δήμος για «μεταφορά επιφανών» μοιάζουν περισσότερο με κουδουνίστρες και όχι με τετράτροχα… Αποφάσισε έτσι να διαθέσει για τις ανάγκες του δήμου την θωρακισμένη του Μερσεντές, την μαύρη, την θρυλική, η οποία αγοράστηκε στις αρχές του ’90.

Η ιστορία του αυτοκινήτου…

Καταρχήν, με το συγκεκριμένο μαύρο αυτοκίνητο μεταφερότανε ο Σάκης Ρουβάς, στις αρχές του ’90. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όταν είχε ξεσπάσει η φήμη ότι ο Σάκης μην θέλοντας να καταταγεί στον στρατό έκοψε τις φλέβες του με αλουμινόχαρτο, μεταφέρθηκε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε νοσοκομείο, με οδηγό τον Ηλία φυσικά. (Τότε η δημοσιογραφική πιάτσα είχε βουίξει, αλλά το γεγονός περί «κοψίματος φλεβών» διαψεύσθηκε από τον Ηλία Ψινάκη). Με αυτό το αυτοκίνητο έχει κάνει βόλτα στην Αθήνα ο Mick Jagger, η Madonna, o σχεδιαστής Valentino (θυμίζω ότι η φούστα-παρεό με την οποία εμφανίστηκε ο Σάκης Ρουβάς στην πίστα, ήταν σχέδιο του διάσημου σχεδιαστή, το οποίο εμπνεύστηκε όταν κάνανε παρέα όλοι διακοπές σε σκάφος καλοκαίρι).

Ο Ηλίας Ψινάκης οδηγώντας την Mercedes 500 το 2009 και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, λίγο πιο έξω από την Θήβα, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου καθώς είχαν πέσει λάδια στον δρόμο… Οι μπάρες του δρόμου, ανέκοψαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου, ο Ηλίας σώθηκε και το αυτοκίνητο πήγε για επιδιόρθωση.  

 

 

Στην κατοχή του σήμερα ο δήμαρχος του Μαραθώνα έχει μια λευκή Mercedes αξίας 120.000 Ευρώ, ένα τζιπ υπερπολυτελές και ένα ακόμη μικρότερο.

Η πρόθεσή του για δωρεά της θρυλικής, θωρακισμένης Μερσεντές στον δήμο, έχει σκοντάψει σε μια απίστευτη γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες παράδοσής της και επισήμως. Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, λοιπόν, ο Λοΐζος κατηγόρησε τον Ψινάκη ότι σκοπός του τελευταίου είναι να μεταφέρεται με έξοδα του δήμου! Εκεί ήταν που ξέσπασε ο δήμαρχος και του είπε «τι π@@@@@ς λες; Εγώ έχω τρεις λιμουζίνες δικές μου να μετακινηθώ αν θέλω».

Αυτή είναι λοιπόν η αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από το ξέσπασμα του δημάρχου κατά την διάρκεια ενός ακόμη δημοτικού συμβουλίου…