Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι «ψαράδες» από τα νησιά Φερόες ζήσανε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους, απέναντι στην αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων. Στην ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε για άλλη μια φορά να σταθεί ψηλά, για να αποκαθηλωθεί απότομα μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις για το επόμενο Euro.

Δεν είμαι αθλητικογράφος, αλλά λατρεύω το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και την Παρασκευή το βράδυ η δική μου διαπίστωση -το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ- από την αρχή του παιχνιδιού ήταν ότι οι Έλληνες διεθνείς ήθελαν να «τελειώσουν» τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Μπορεί να κάνω λάθος, αδυνατώ όμως να πιστέψω ότι αυτή η ομάδα με τους ακριβοπληρωμένους σταρ -κάποιοι εκ των οποίων παίζουν στο campionato- μπήκε στο γήπεδο για να νικήσει. Δεν ξέρω τι προσωπικά είχαν -όποιοι είχαν- με τον Ιταλό προπονητή, όμως αυτή η εικόνα ντροπής που παρουσίασαν στο γήπεδο όχι απλά δεν τους τιμάει, θα έπρεπε να τους κάνει να ντρέπονται. Μπορεί τα χνώτα του Ρανιέρι να μην τους ταίριαζαν και αυτός από την άλλη να μην είχε βρει την απαραίτητη χημεία με τους Έλληνες διεθνείς, αυτή η ήττα όμως έτσι όπως ήρθε μου δίνει την εντύπωση ότι έγινε για να φύγει ο προπονητής. Αν ήθελαν να πετύχουν κάτι τέτοιο οι διεθνείς μας το κατάφεραν και με το παραπάνω, επιλέγοντας πάντως τον χειρότερο τρόπο.

 

 

Την Παρασκευή το απόγευμα άκουγα συνέχεια από γνωστούς και φίλους για το επερχόμενο «ξέσπασμα» της Εθνικής σε μια ομάδα η οποία ήταν ανέκαθεν σάκος του μποξ για όλες τις Εθνικές του κόσμου. Μόνο που τελικά οι «ψαράδες» από τα Φερόες αποδείχτηκαν καρχαρίας και εμείς ένας μικρός σπάρος, που τον έκαναν μια χαψιά.

Μετά το τέλος του αγώνα και τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων, ο Ρανιέρι, παρά τις δηλώσεις του ότι θα συνεχίσει την δουλειά του, γνώριζε ότι μετρούσε ώρες. Το παρασκήνιο στα γραφεία των αθλητικών εφημερίδων ήταν πλούσιο από την συνήθη φημολογία και τα κουτσομπολιά των αποδυτηρίων. Η φράση «τον έφαγαν τον κακομοίρη τον Κλαούντιο» ακούστηκε ουκ ολίγες φορές, διανθισμένη με διάφορους πρωταγωνιστές.

Την επομένη ο Ιταλός συναντήθηκε με τον κ. Σαρρή της ΕΠΟ και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας του -είναι η σικ εκδοχή της απόλυσης- από την Εθνική ομάδα. Την Τρίτη θα κοουτσάρει για τελευταία φορά τους πρώην πλέον παίχτες του στο φιλικό με την Σερβία, οι οποίοι έχουν ήδη διαγράψει από το μυαλό τους την οδυνηρή ήττα από τις νήσους Φερόες. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι δεν θα την διαγράψουν εύκολα ούτε οι φίλαθλοι, ούτε η ιστορία…