Να δεις λίγο Παπαδάκη που, πιο ανθρωπινός, ασχολείται με την πολιτική επικαιρότητα, με κανονικότητα. Λέει, συντετριμμένος ο άνθρωπος, για την ομάδα εφήβων, που στην Εύβοια έπεσε ένας κεραυνός πάνω τους και χάθηκε ένα αγόρι 15 χρόνων σαν τα κρύα τα νερά. Μου έρχεται απελπισία. Γυρνάω στον ΣΚΑΪ και στο Mega. Φόροι, κι άλλοι κι αναλύσεις φόρων και δυο εκδοχές με φωνές στεντόρειες  ή πως θα σωθούμε ως δια μαγείας ή γιατί φταίμε όπως και να ‘χει και είμαστε ήδη σωσμένοι, αν και δε μας αξίζει και δεν το καταλαβαίνουμε, οι παλιο-Έλληνες! Με ένα καφεδάκι, λαϊκότατο φραπέ, ψάχνω διέξοδο, διότι έχει χαλάσει και το ραδιόφωνο. Happy Day και Σταματίνα στον Alpha! Μια σοβαρή γυναίκα, που κάνει ψυχαγωγία, ευχάριστα αλλά με ψυχραιμία, χωρίς να αναλώνεται σε σχόλια, απαντήσεις, κακιούλες και εγωκεντρισμούς! Εκεί και ο εύστοχος και τόσο έμπειρος Δημήτρης Παπανότας! Και μετά; Το χάος!

Ο Κώστας Φραγκολιάς, μέχρι πρότινος βουβός και για αυτό σωσμένος, αποφασίζει να σχολιάσει το μαλλί της Γιάννας Τερζή, κόρης του Πασχάλη, που δοκιμάζει τις δυνάμεις της στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια. Η Τερζή τώρα, εδώ από τα εξωτερικά με την τελευταία λέξη στο μαλλί, που στα μέρη μας την έχουμε άμα έχεις μείνει άνεργη και δεν έχεις λεφτά για κομμωτήριο! Έχει μαύρη την ρίζα και δυο παλάμες κάτω αρχίζει το ξανθό πλατινέ της. Ο Φραγκολιάς καλείται, ως ειδικός, να κρίνει τις τρίχες. Μας λέει λοιπόν, ως ειδικός στις τρίχες και στις γυναίκες: «Αυτό το μαλλί μου θυμίζει Σακίρα που δεν μ’ αρέσει και δεν είναι του γούστου μου». Της Σακίρα να της το πει, τώρα, αυτό, κάποιος με τρόπο διότι θα κλαίει τρεις μέρες στον ωμό του Πικέ με λυγμούς απ’ το μαράζι. Η κοπελίτσα απ’ την Θεσσαλονίκη, η Ελένη Τσολάκη, αρχίζει να σαρκάζει (σ.σ: δικαίως) τον Φραγκολιά, ρουθουνίζοντας, γελώντας δυνατά και κάνοντας ήχους σαν τον Σπύρο Καλογήρου στο η «Νεράιδα και το παλικάρι»! Προς στιγμή, νομίσαμε πως είναι στο πλαίσιο της γενικής ευθυμίας της εκπομπής, που είναι πάντα πολύ χαρούμενοι όλοι και που ως κουρδιστά παιχνίδια, στήνουν ένα χορό στα καλά του καθουμένου. Γιατί; Διότι σου λέει είναι ο εαυτός τους και ο εαυτός τους κάνει σα πρωταγωνιστής σε ελληνική ταινία. Πως στο η «Κόρη μου, η σοσιαλίστρια», εκεί που απεργούσαν, πατάγανε και ένα συρτάκι πάνω απ’ τις εργοστασιακές πρέσες; Έτσι!

Ο Φραγκολιάς τώρα, συγκρίνεται όλο χιούμορ, όπως νομίζει, με τον σύντροφο της Σακίρα, τον Πικέ διότι παίζει και αυτός ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά, ενώ η Τσολάκη – Καλογήρου συνεχίζει να ρουθουνίζει, να γελάει και μόνο πεντοζάλη δε χορεύει με κάνα αρνί στον ώμο! Μετά συζητά σοβαρά -λέμε τώρα!- με την Σταματίνα για το επίπεδο των συνεντεύξεων στη χώρα, που την ίδια, την Τσολάκη – Καλογήρου, την ρωτάνε πάντα για το αν συνήθισε στην Αθήνα και πάντα για το αν θα ‘θελε να παρουσιάσει εκπομπή μόνη της! Το ότι οι μαύρο δημοσιογράφοι προσποιούνται και μόνο ότι τους ενδιαφέρει να μάθουν οτιδήποτε για την Τσολάκη είναι πολύ ευγενικό από μέρος τους! Το ότι δεν νιώθει ευγνωμοσύνη η Τσολάκη – Καλογήρου, απ’ την άλλη και τους σχολιάζει κι όλας, καλούς τρόπους δε το λες!

Μετά σηκώθηκε η Σταματίνα, σηκώθηκε και η Τσολάκη – Καλογήρου και πιάσανε ένα κούνημα και έναν χορό που ούτε η Μελέτη στο στύλο, δεν έκανε, στην εκπομπή της – τομήςστην ελληνική τηλεόραση (και μη Θεέ μου σχώρα με!). Χορεύοντας, με τον Παπανότα να κουνάει το κεφάλι του μόνο, ασώματος, και τον Φραγκολιά να χαμογελάει ευτυχισμένος γιατί απέρριψε στο νου του την Σακίρα, πήγανε όλοι μαζί σε διαφημίσεις.

Είχα πιει το φραπέ μονορούφι, είχα να πάω στη φοροτεχνικό να αποδώσω τρίμηνο ΦΠΑ (καθυστερημένα, ήμαρτον Εφορία μου!), να πάρω και τα τέλη κυκλοφορίας. Σηκώθηκα αναλογιζόμενη τον χαμένο χρόνο, που καμία σχέση με τον Προυστ, και λόγω φραπέ είχα και ένα τρέμουλο νευρικό! Πίσω μου φάνηκε πως ακούστηκε ένα «μουαχαχαχαααα, Κατερινιώ!». «Φαίνεται θα ‘χει καλεσμένη την Καινούργιου, η Τσολάκη», σκέφτηκα αλλά δε γύρισα να κοιτάξω. Όπου φύγει. φύγει κι ας είναι στην εφορία.