Το ότι μπορεί να είσαι «βαριά» ερωτευμένος ή ερωτευμένη δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτεις το ταλέντο να κλωτσάς την καρδάρα με το γάλα.Υποθέτουμε λοιπόν ότι είσαι σε σχέση και μετά τις πρώτες έξι βδομάδες καταλαβαίνεις ότι περνάς καλά. Εκεί κάπου αρχίζει και το «δάγκωμα του δαίμονα», να θέλει ο ένας από τους δύο ή και οι δύο  να βάλουν « μπουρλότο» στη σχέση.

Διαβάστε ένα μίνι οδηγό που, υιοθετώντας τον, μπορείτε να καταστρέψετε ό, τι κοπιάσατε πολύ να βρείτε:

1ος τρόπος καταστροφής μια σχέσης: Η παθολογική ζήλεια

Αυτό που γράφω το βίωσα ως αυτόπτης μάρτυρας. Πριν από χρόνια βγήκα μ’ ένα ζευγάρι για φαγητό. Εκείνος φίλος μου χρόνια, την κοπελιά του δεν την ήξερα, θα την γνώριζα για πρώτη φορά.

Ο Θοδωρής ανήκει στην κατηγορία ων αντρών που μοιάζουν με καρτούν… Αγύμναστος, με κοιλίτσα, χωρίς ποπό, με γυαλιά μυωπικά, χωρίς μαλλιά και με δόντια που θυμίζουν κουνέλι. Εκείνη κούκλα. Ψιλόλιγνη, με μακριά καστανά μαλλιά και βλεφαρίδες που ξεσκόνιζαν τα φρύδια της  Δεν ξαναβγήκα μαζί τους ποτέ μέχρι που χώρισαν.Ο λόγος; Εκείνη επέβαλε σ’ εκείνον να καθίσει από την πλευρά του τραπεζιού που έβλεπε τοίχο!!! Εκείνος υποτάχτηκε. Αποτέλεσμα. Όση  ώρα ερχόντουσαν οι κολοκυθοκεφτέδες και ο μπεκρή μεζέ, εκείνος έβλεπε τα ντολμαδάκια, την κανάτα με το κρασί και την κάσα του παραθύρου…

Όταν η κούκλα που συνόδευε πήγε τουαλέτα, μου εξήγησε ότι δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να μπει στο μαγαζί κάποια από τις πολλές κοινωνικές γνωστές που είχε και να τον αποκαλέσει με  υποκοριστικό. Για ν’ αποφύγει τους ομηρικούς καβγάδες έπρεπε το μοναδικό πλάνο που θα έχει απέναντί του να είναι τοίχος με κορνίζες, με καδράκια ή χωρίς.

Δυο μήνες αργότερα τηλεφωνήθηκα με τον φίλο μου. Είχε χωρίσει. Προτίμησε  να κάθεται στην βεράντα του και να βλέπει τον τοίχο της απέναντι πολυκατοικίας με κρεμασμένες τις κιλότες της «απέναντι» παρά τους τοίχους των μπαρ, των ψητοπωλείων, και των κινέζικων ( τότε ήταν της μόδας).

2ος τρόπος καταστροφής μιας σχέσης: Η αδιακρισία

Αρχίστε να παραβιάζετε το προσωπικά δεδομένα του συντρόφου σας. Το γράφω  μετά απο εμπεριστατωμένη έρευνα που έχει διαρκέσει χρόνια. Το στατιστικό δείγμα απέδειξε ότι τα «μηνύματα» στο fb όσο και στο κινητό, μπορεί να συνωμοτήσουν εναντίον της περιέργειας και της μη εμπιστοσύνης του ενός για τον άλλον, σε σημείο που  να οδηγήσουν την σχέση σε ναυάγιο και το ψαχτήρι σε αφανισμό ….Δεν υπάρχει χειρότερος ρουφιάνος από το fb και τα «εισερχόμενα».Συμπέρασμα: Ή εμπιστεύεσαι και προχωράς ή δεν εμπιστεύεσαι και φεύγεις.

3ος τρόπος καταστροφής μιας σχέσης: Η αμνησία

Να ξεχνάει ο ένας από τους δύο, οι και οι δύο τον λόγο που ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον. Αν τον ερωτεύτηκες γιατί έπαιζε κιθάρα, μην του χαρακτηρίζεις την κιθάρα « κλαπατσίμπανο» μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού. 

4ος τρόπος  καταστροφής μιας σχέσης: Η εικονική πραγματικότητα

Σταματήστε τις αναρτήσεις με «δεύτερες αναγνώσεις»  στο ρημαδιασμένο το fb. Αυτό το εργαλείο είναι παράθυρο στον κόσμο για όσους είναι βέβαιοι ότι δεν έχουν πρόβλημα αστιγματισμού, αχρωματοψίας, μυωπίας, πρεσβυωπίας ή χαλάρωσης του οπτικού νεύρου …..Πρέπει να είσαι πολύ ανώριμος ή πολύ επιπόλαιος ή πολύ ανασφαλής  ή πολύ αλλοπαρμένος που να λαμβάνεις την εικονική πραγματικότητα του φατσοβιβλίου ως πραγματική κατάσταση.

Το fb μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπληκτικό εργαλείο εξολόθρευσης «ανταγωνιστή» από κάποιον πιο διαβασμένο που ξέρει να χειρίζεται τους ερασιτέχνες ……(Θα μπορούσα να γράψω κεφάλαια με ιστορίες πάνω σε αυτό το θέμα αλλά επιφυλάσσομαι).

5ος τρόπος καταστροφής μιας σχέσης: Το αυτο-γκολ.

Όταν ενοχοποιείτε τον σύντροφό σας για κατάσταση που εκείνος ούτε καν έχει υποψιαστεί, σημαίνει ότι εσείς έχετε συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν, οπότε, αν ο σύντροφος είναι έμπειρος «καρφώνεστε».

Ακαριαίος τρόπος καταστροφής. Ανταγωνιστείτε το παιδί του. Την επόμενη στιγμή είστε παρελθόν .