Μπορεί ο δικός μας, ο Χρήστος ο Ξανθάκης να μας ζαλίζει κάθε λίγο και λιγάκι στα social media με το Σουπιό και το Γορδούλη, τους δύο -αξιολάτρευτα κατά τα άλλα- γάτους του, ωστόσο πρέπει να του δείξουμε ότι αυτή εδώ η γη ανήκει σε όλα τα τετράποδα. Συμπεριλαμβανομένων των (απίστευτα ριγμένων στο φεϊσμπούκι και στην τουϊτερία) σκύλων.

Καλύτερη αφορμή για να ισιώσουμε λίγο την κατάσταση από το project της Πολωνής φωτογράφου Αλίσια Σμιλόβσκα δεν υπάρχει. Η συγκεκριμένη κυρία, με τα εκπληκτικής έμπνευσης και εκτέλεσης πορτρέτα σκύλων που δημιουργεί, θα μπορούσαμε να πούμε πως κατά κάποιο τρόπο… εξανθρωπίζει τα αγαπημένα τετράποδα.

 

 




 













Πολλές από τις πόζες που παίρνουν στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα δείτε ότι παραπέμπουν πραγματικά σε άνθρωπο -χωρίς βεβαίως να έχουν υποστεί κάποια επιπρόσθετη επεξεργασία.
 




 

 

Παράλληλα, δεν είναι λίγες κι οι φωτογραφίες εκείνες όπου το μομέντουν φαίνεται να ευνοεί απίστευτα την Αλίσια. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι  οι διάφοροι πολωνοί Αζόρ φιγουράρουν στον φακό χαμογελαστοί και τρισευτυχισμένοι, με ένα ιδιαίτερο και μυστηριώδες ταυτόχρονα μειδίαμα;