Ποιος θα το περίμενε, να φτάσω στο σημείο εξαιτίας του απίθανου Γκίκα Χαρδούβελη να συμπονέσω τη Βούλτεψη, η οποία, μετά τον εξευτελισμό που υπέστη το σημαντικότερο «χαρτί» της κυβέρνησης για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών, έπρεπε να «μαζέψει» σήμερα  επικοινωνιακά τ’ αμάζευτα!

Μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά την μπαλαφάρα του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών: «Μπορεί σε όλη αυτή την διαδικασία, κατά την οποία προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνει και μια ατέλεια, ένα λάθος. Όποιος δεν εργάζεται, δεν κάνει λάθη ….Εδώ δεν πρόκειται για λάθος, πρόκειται για λάθος διατύπωσης. Στην ουσία οι άνθρωποι που θέλαμε ν’ ανακουφίσουμε, ανακουφίζονται».

Πως ν’ ανακουφιστούμε Σοφία μου οι άνθρωποι, όταν με αυτά που κάνει ο Χαρδούβελης, ψάχνουμε να ξαναδιαβάσουμε το βιβλιαράκι για τους νόμους της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Μερικές φορές, ο βλάκας είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον κακό άνθρωπο. Ο κακός άνθρωπος έχει σχέδιο, βάζει στόχους, επιχειρεί να δείξει συμπονετικός, στήνει φάκες και παγίδες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας κρατικό λειτουργό. Από το καλοκαίρι βέβαια, τα δείγματα, πάλι με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, τα βλέπαμε και τα βλέπατε. Χρειάστηκε για να μπει το θέμα σε τάξη, παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού. Θυμίζουμε μάλιστα, γιατί εμείς καλοί άνθρωποι είμαστε και θέλουμε να προειδοποιούμε, ότι είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο « Υπουργοί της κυβέρνησης λειτουργούν σαν απασφαλισμένες χειροβομβίδες».

Αποτέλεσμα των όσων έγιναν μέχρι στιγμής με το θέμα των ρυθμίσεων, γιατί θα υπάρξει «ουρά», το υπουργείο Οικονομικών με την κατάθεση τροπολογίας που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τις 100 δόσεις, κατάφερε να δοκιμάσει τα «όρια αντοχής» όχι μόνο των εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών που στενάζουν από την ανέχεια, αλλά και πρωτοκλασάτων βουλευτών όπως: Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε την δυσφορία της για τον τρόπο που λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών, θυμίζοντας ότι, στη δημοκρατία, η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά ουσία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον αποκλεισμό χιλιάδων πολιτών από την ρύθμιση των 100 δόσεων ως το μεγαλύτερο αυτογκόλ της κυβέρνησης. Ο Απόστολος  Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Μέσα σε όλο αυτό τον τραγέλαφο προκύπτουν και δυο θέματα ηθικής: Το υπουργείο Οικονομικών δεν βρήκε το θάρρος να γράψει έστω υποτυπωδώς μια αιτιολογική έκθεση και, μέχρι στιγμής, το «μάρμαρο» φαίνεται να πληρώνει η γενική γραμματέας Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου, η οποία θεωρεί ότι επιχειρούν να της «φορτώσουν» το αλαλούμ, καθώς η δική της αρμοδιότητα περιορίζεται στην διαχείριση και στην εποπτεία των εσόδων.

Απολύτως αναμενόμενη και η δήλωση του εκπροσώπου του Σύριζα, του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε «για πλεόνασμα αναξιοπιστίας» από μία κυβέρνηση «όμηρο» που «δεν διαπραγματεύεται αλλά κινείται με βάση μνημονιακές επιλογές».

Με τούτα και με τ’ άλλα, όσα υπάρχει Γκίκας Χαρδούβελης, δεν χρειάζεται αγχώνεται ο Αλέξης Τσίπρας. Καλύτερη αποδόμηση για την κυβέρνηση από τον τρόπο που λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών δεν γίνεται.