Η βίδρα της φωτογραφίας δεν έχει μεγάλες διαφορές από τις ελληνίδες «συναδέλφους» της. Είναι και αυτή χαριτωμένη και ευαίσθητη στις ανθρώπινες παρεμβάσεις στο περιβάλλον της.
 



 

Τη βίδρα της φωτογραφίας την βρήκαν τον Σεπτέμβριο εγκαταλελειμμένη, στα πρόθυρα του θανάτου σε κάποια παραλία της Καλιφόρνια. Ήταν ηλικίας μίας εβδομάδας και ήταν μόνη της.

 



 

Οι άνθρωποι που βρήκαν το χαριτωμένο αμφίβιο αποφάσισαν να το πάρουν υπό την προστασία τους. Το περιμάζεψαν και φρόντισαν για τη μεταφορά του σε ενυδρείο του Σικάγο.
 

 



 

Έξι άνθρωποι απασχολούνται για το μεγάλωμα της μικρής βίδρας. Την ταΐζουν, φροντίζουν ώστε η θερμοκρασία της να είναι σταθερή, τη μαθαίνουν να κολυμπάει. Όλο αυτό θα διαρκέσει οκτώ μήνες, το διάστημα που τα μικρά ζώα περνούν με τη μητέρα τους μέχρι να απογαλακτιστούν.

 

 



 

Για τις ελληνικές βίδρες, όσες έχουν απομείνει, μπορείτε να πληροφορηθείτε στο σάιτ του Αρκτούρου. Να έχετε υπόψη σας ότι τα ζώα αυτά που επιβιώνουν στη χώρα μας σε λίμνες της δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύουν από εξαφάνιση.