Τη Δευτέρα το πρωί η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου είχε ενστερνιστεί αυτό το ηγετικό στυλ που λατρεύει, καθώς βάδιζε αγέρωχα στο περιστύλιο της Βουλής, με τους συνεργάτες της να την ακολουθούν από κοντά.

Η θρυλική πρώτη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για το επόμενο CGI (Clinton Global Initiative)  που θα γίνει στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι προκάλεσε το, αναμενόμενο για την περίσταση, ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ.

Θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι κάθε δημόσια κίνηση της κυρίας Αγγελοπούλου ή ένα ρεπορτάζ γύρω από την προσωπική και οικογενειακή της ζωή σχολιάζονται ποικιλοτρόπως με εντελώς διαφορετικές οπτικές και αναλύσεις από τα ελληνικά μέσα.

Η Γιάννα -όπως θέλει να την αποκαλούν όσοι την γνωρίζουν- είναι αναγκασμένη -λέμε τώρα- να κουβαλάει αυτή την «κατάρα» της δημοσιότητας και της καλής η κακής κριτικής για όσα κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι ίσως η μοναδική γυναίκα που πάρα πολλοί λατρεύουν να «μισούν», λόγω ακριβώς αυτού του ηγετικού τρόπου με τον οποίο ζει και αναπνέει, από τότε ειδικά που παντρεύτηκε τον κύριο Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Έναν από τους πιο ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες, ο οποίος έχει βάλει βαθιά το χέρι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς για να την στηρίξει σε ό,τι κι αν έκανε πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.     

Για την ιστορία, δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία το τι συζητήθηκε on the record στην συνάντηση της Αριστεράς με την πλουτοκρατία, ο ερχομός δηλαδή του Bill Clinton για το συνέδριο της Αθήνας.



 

Αυτό θα είναι σίγουρα μια από τις «μεγάλες» στιγμές της κυρίας. Αγγελοπούλου, η οποία προσήλθε στο ραντεβού της με την Αριστερά φορώντας ένα εκπληκτικό black & white σύνολο και κρατώντας μια απίστευτη κόκκινη «αντισυστημική» τσάντα -όχι πάντως λένε οι καλά γνωρίζοντες το στυλ της μια από τις αγαπημένες της συλλεκτικές Hermès.

Ξέροντας πολύ καλά την τρέλα των φωτογράφων, η Γιάννα φρόντισε να καλύψει με ένα κομψό φάκελο το brand της κόκκινης δερμάτινης τσάντας, ώστε να μην διαβάσει μετά άρθρα με τίτλους όπως «Η Γιάννα, η κόκκινη Luis Vuitton και ο Αλέξης».  

Αυτό που αναρωτιούνται πλέον πολλοί μετά τη συνάντηση είναι κατά πόσο ήρθε ακόμη πιο κοντά με τον cool Τσίπρα, λόγω και του γιου της Παναγιώτη, ο οποίος έχει δώσει το παρόν σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή σε ενέργειες που στήριξε το κόμμα του.

Για την ιστορία η συνάντηση κύλησε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, όπως και αυτή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνάντησε προ ημερών η Führerin (σ.σ. ηγέτιδα) Γιάννα!

Τα χαμόγελα περίσσεψαν και από τις δύο πλευρές με την κυρία Αγγελοπούλου να αποχωρεί χαλαρή και προσηνής, έχοντας κάνει άλλο ένα βήμα για το comeback της στα κοινά, πάντα όμως με τους δικούς της όρους.  

Όπως ακριβώς επιβάλλεται σε μια γυναίκα που εδώ και χρόνια ετοιμάζει πολύ προσεχτικά την κάθε της κίνηση, αδιαφορώντας ενίοτε στην σφοδρή κριτική που δέχεται και λανσάροντας το προφίλ της ηγέτιδας.

Είτε με το βιβλίο-αυτοβιογραφία που «ενόχλησε» πάρα πολλούς για το ύφος του, είτε με το συνέδριο του Ιδρύματος Clinton, στο οποίο είναι ανελλιπώς κάθε χρόνο μέγας χορηγός και φυσικά στενότατη φίλη με τον πρώην πλανητάρχη…