Οι υποθέσεις για έναν ενδεχόμενο γάμο του θεανθρώπου με την Μαρία Μαγδαληνή κρατούν από παλιά. Ο Νίκος Καζαντζάκης στο έργο του τού 1953 «Ο Τελευταίος Πειρασμός» και, πιο πρόσφατα, ο Νταν Μπράουν στον «Κώδικα Ντα Βίντσι» αναφέρονται, έστω και ακροθιγώς, σε μια τέτοια πιθανότητα, γεγονός που τους κατέστησε σφόδρα ανεπιθύμητους στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Όμως, τώρα το θέμα παίρνει νέα τροπή –πολύ πιο «σοβαρή» και περιβεβλημένη με τον μανδύα της επιστημονικής έρευνας. Όπως, ανακοινώθηκε μόλις, ένα χειρόγραφο ηλικίας 1.500 χρόνων το οποίο ανακαλύφθηκε στην Βρετανική Βιβλιοθήκη, μαρτυρά πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θεάνθρωπος όχι μόνο ήταν παντρεμένος αλλά είχε και παιδιά, τα οποία αναφέρονται στο κείμενο ονομαστικά.  

 

 

Σύμφωνα με τον Μπάρι Γουίλιαμς, καθηγητή ανθρωπιστικών και θρησκευτικών σπουδών του πανεπιστημίου του Τορόντο και τον συνεργάτη του Σίμτσα Τζεϊκομποβίτσι, παραγωγό ντοκιμαντέρ βραβευμένο με Emmy, συγγραφέα και λέκτορα, οι οποίοι πέρασαν μήνες μεταφράζοντας το χειρόγραφο από την αραμαϊκή, η γυναίκα του Χριστού, η Μαρία Μαγδαληνή, είναι και η πραγματική  «Παρθένος Μαρία», το πρότυπο πάνω στο οποίο «χτίστηκε» ο μύθος της Παναγίας.

Το μεταφρασμένο κείμενο του χειρογράφου το οποίο αποκαλείται –κάπως πρόωρα- «Χαμένο Ευαγγέλιο» (Lost Gospel) θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Pegasus οπότε και θα μάθουμε επιτέλους τα ονόματα των «παιδιών του Χριστού».