«Μοτέρ, φώτα, πάμε…». Η φωνή του σκηνοθέτη σκεπάστηκε αρχικά από την κλακέτα και αμέσως μετά  από το σκοτάδι που τύλιξε το στούντιο. Το black out στα φώτα δεν έδωσε καν την ευκαιρία στον Αλέκο Αλεξανδράκη να πει μια λέξη στην συμπρωταγωνίστριά  του. Υποδυόταν τον ανάπηρο στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και η νεαρή άγνωστη ηθοποιός την νοσοκόμα. Είχαν γνωριστεί εκείνη την ημέρα και δεν είχαν προλάβει να πουν πολλά. Η συσκότιση κράτησε περίπου δέκα λεπτά και όταν τα φώτα άναψαν απροειδοποίητα, η νεαρή «νοσοκόμα» βρισκόταν στην αγκαλιά του «ασθενή» της. Ο Αλεξανδράκης είχε χρειαστεί μόλις δέκα λεπτά για να την κερδίσει, σε ένα απτό δείγμα της αξεπέραστης γοητείας του.

Εννιά χρόνια μετά τον θάνατό του στις 8 Νοεμβρίου του 2005, τον θυμάμαι ακόμη όπως τον είχα γνωρίσει τυχαία, σε ένα κάλεσμα. Ευγενικό, ντροπαλό, αντιστάρ και παθιασμένο αριστερό μα πάνω απ’ όλα μια γοητευτική προσωπικότητα του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Τον λάτρεψαν-πάρα πολλές από αυτές παθολογικά-χιλιάδες γυναίκες κατά την διάρκεια της καριέρας του, ίσως επειδή, ακόμη και όταν έπαιζε τον ρόλο του οδηγο που αποπλανά την σύζυγο του πλούσιου επιχειρηματία, καμία γυναίκα δεν μπορούσε να τον πει κάθαρμα. Κάτι που κατάλαβε πολύ καλά και η Νόνικα Γαληνέα -την λάτρεψε όπως ίσως καμιά άλλη γυναίκα στην ζωή του- όταν τον γνώρισε το 1969 στο κλασικό θεατρικό έργο «Τα μεγάλα χρόνια».

Μετά την πρώτη πρόβα ο δανδής Αλεξανδράκης πλησιάζει την νεαρή ηθοποιό και της λέει: «Πολύ ωραία το πήγες παιδί μου, πολύ ωραία. Πως σε λένε;». Η ηθοποιός του απαντά «Γαληνέα» και δεν προλαβαίνει να πει τίποτε άλλο αφού ο Αλέκος την σταματά και την αποστομώνει: «Λάθος όνομα έχεις. Ταραχέα έπρεπε να σε λένε…».

Είναι καλοκαίρι του 1969 και το άστρο του θριαμβεύει, όμως η Γαληνέα που δεν τολμάει να του μιλήσει -όπως είπε χρόνια αργότερα η ομορφιά του της έκοβε την ανάσα- δεν σκέφτεται καν την σχέση μαζί του. Ο Αλεξανδράκης είναι παντρεμένος ήδη τρίτη φορά και πατέρας ήδη τριών παιδιών, ενώ στην γοητεία του έχουν υποκύψει εκατοντάδες γυναίκες, από την Έλλη Λαμπέτη και την Αλίκη Γεωργούλη μέχρι την καλλονή Ελβετή Βερένα Γκάουερ. Όταν η Γαληνέα υποκύπτει στο φλερτ του, θα μείνουν μαζί για εικοσιένα ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν θα παντρευτούν ποτέ.

Με πάνω από εβδομήντα ταινίες, αμέτρητα θεατρικά ο Αλέκος Αλεξανδράκης δικαίωσε απόλυτα πρώτον απ’ όλους τον αξεπέραστο Δημήτρη Χορν, που όταν τον είδε για πρώτη φορά μαθητή ακόμη στην σχολή του Εθνικού, στοιχημάτισε στην επιτυχία του.

Τον δικαίωσε με το παραπάνω….